Mentor 4: Ziana, Azmeer Dan Dayang Susun Strategi Untuk Berentap - Berita Hiburan | mStar

Mentor 4: Ziana, Azmeer Dan Dayang Susun Strategi Untuk Berentap

Diterbitkan: Rabu, 30 Jun 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Mentor (dari kiri): Joe Flizzow, Ziana Zain, Dayang Nurfaizah, Mas Idayu, Mus dan Azmeer. - Foto THE STAR Oleh AZLINA ABDULLAH
Mentor (dari kiri): Joe Flizzow, Ziana Zain, Dayang Nurfaizah, Mas Idayu, Mus dan Azmeer. - Foto THE STAR Oleh AZLINA ABDULLAH

RANCANGAN Mentor musim keempat peringkat akhir yang akan berlangsung di Wisma MBSA, Shah Alam, Ahad ini memperlihatkan tiga orang mentor telah menyusun strategi untuk memastikan protege mereka menjulang juara dalam acara itu.

Ziana Zain yang merupakan mentor kepada Mohd akan melakukan lampas otak untuk memilih lagu terbaik selain membolehkan Mohd menghayati lagu serta memastikan kehadirannya di atas pentas dirasai.

"Mohd kena banyak bertanya kepada mentor dan protege. Selain itu, dia kena cuba membuat yang terbaik pada final nanti," katanya kepada sidang akhbar setelah usai pertandingan separuh akhir Mentor 4 sesi kedua, Ahad lalu.

Walaupun Mohd berada dalam kedudukan selesa dalam pertandingan itu setakat ini, Ziana berkata, apa-apa boleh terjadi semasa final nanti.

"Kalau mentor ada populariti pun, jika protege tak boleh nyanyi. Ia tidak akan membantu kerana orang di luar dah pandai menilai vokal dan pitching," jelasnya.

Bagi Azmeer yang menjadikan Nani sebagai protegenya menyimpan kemas strategi yang akan digunapakaikan pada konsert akhir nanti.

"Saya akan berikan 100 peratus. Dan sebenarnya masih ada lagi yang saya simpan. Dan saya tidak keluarkan lagi kerana ini adalah strategi saya. "Saya berharap strategi saya mengenai matlamatnya. Mudah-mudahan jika Allah menyebelahi, kita akan wujudkan saingan yang hebat. Itu adalah motif saya," katanya.

Azmeer percaya, semua mentor turut mempunyai rahsia masing-masing yang jika dipertaruhkan pada final nanti akan mewujudkan pertarungan sihat,

serta menjadikan final nanti sebutan dan perbualan orang ramai. "Bila ada persaingan hebat, baru ia akan jadi menarik," ujarnya.

Sementara itu, Dayang Nurfaizah yang merupakan mentor kepada Adi pula berkata, dia akan mencurahkan segala-gala kreativiti, dan pengetahuannya untuk membantu Adi melakukan persembahan terbaik.

Juara Mentor 4 akan membawa pulang wang tunai RM100,000 dan kontrak rakaman yang diidamkan.

   

iklan

Video

Selasa, 17 Julai 2018 6:18 PM

'Penyamun terbang' maut dalam kereta curi

Khamis, 12 Julai 2018 1:05 PM

Lempang pelajar ikut suka hati

Selasa, 10 Julai 2018 6:39 PM

Nak 'gugur jantung' tengok pakcik ini memandu

Selasa, 10 Julai 2018 3:06 PM

Pengasuh pijak, hempas anak jagaan

Isnin, 9 Julai 2018 5:30 PM

Ragam si meow & bola!

Jumaat, 6 Julai 2018 5:39 PM

Tak sanggup tengok mayat mangsa kemalangan

Jumaat, 6 Julai 2018 12:48 PM

Durian buah untuk orang kaya?

Kolumnis

iklan

Iklan