Shila Menolak Cinta - Berita Hiburan | mStar

Shila Menolak Cinta

Diterbitkan: Selasa, 27 April 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

 Shila mahu menumpukan fokusnya hanya kepada kerjaya. - Foto oleh SAM THAM
Shila mahu menumpukan fokusnya hanya kepada kerjaya. - Foto oleh SAM THAM

TIDAK seperti remaja lain, pemilik tempat kedua pada pertandingan realiti, One In A Million musim kedua (OIAM2), Shila, mengakui bahawa dia masih belum bersedia untuk menjalinkan sebarang hubungan cinta dengan mana-mana lelaki.

Biarpun mengakui pernah beberapa 'terjatuh' cinta atau terpikat dengan lelaki, namun dia akan menolak perkara itu agar tidak berpanjangan.

"Susah untuk cari lelaki yang boleh memahami kerjaya saya. Saya tidak ada masa untuk beri sepenuh komitmen, kesian kalau dia jadi teman lelaki saya.

"Kalau saya tahu ada di kalangan rakan-rakan yang jatuh cinta atau suka pada saya, saya akan beritahu awal-awal pada mereka. Kalau boleh saya tidak mahu bercinta pada ketika ini.

"Memang kadang-kadang saya ada terjatuh cinta atau terpikat dengan seseorang tapi seboleh-bolehnya saya akan cuba hindar," ujar Shila.

Pemilik nama Nurshahila Amir Hamzah ini tidak mahu kerjayanya terganggu akibat dari keasyikan bercinta, malah dia lebih selesa menjalani hidupnya ketika ini ditemani keluarga dan rakan-rakan sahaja.

"Saya mahu fokus kepada kerjaya, sama ada nyanyian atau bidang pengiklanan. Saya lebih selesa jika ditemani dengan ahli keluarga untuk kemana-mana, itu lebih selamat," jelasnya yang juga gemar mencipta lagu.

Mengenai perjalanan karier seninya yang kurang menyerlah berbanding rezeki menjadi duta produk, Shila mengakui perkara itu bukan kemahuan atau pilihannya.

"Saya sedar rezeki saya sekarang bukan di bidang nyanyian tetapi di bidang iklan. peluang untuk menyanyi tidak sebaik iklan. Allah itu maha adil, dia tak bagi kita sema dan tak ambik semua. Saya bersyukur atas apa yang dia beri sekarang.

"Tapi jujurnya saya lebih suka menyanyi, saya tidak puas untuk menyanyi lagi," katanya.

Ketika ditanya penglibatannya dalam bidang lakonan, Shila memberitahu, bapanya Amir Hamzah atau lebih dikenali sebagai ND Lala tidak mengalakkannya menceburkan diri dalam lakonan.

"Papa tidak galakkan saya berlakon kerana tidak mahu suara saya rosak. Lagipun ketahanan badan saya terlalu lemah, saya tidak boleh terlalu lasak," jelasnya yang kini menjadi duta kepada produk minuman Tinge, Spritzer.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan