Suara Nabil Sesuai Rap - Ajai - Berita Hiburan | mStar

Suara Nabil Sesuai Rap - Ajai

Diterbitkan: Jumaat, 9 April 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Ajai lebih mementingkan kualiti suara sebelum mencipta lagu. Foto The Star Oleh GLEN GUAN
Ajai lebih mementingkan kualiti suara sebelum mencipta lagu. Foto The Star Oleh GLEN GUAN

WALAUPUN tidak 'menang tangan' dengan tawaran berlakon dan pengacaraan, pelawak popular, Ahmad Nabil juga tidak mahu melepaskan peluang merakamkan album sendiri.

Raja Lawak yang juga sering dihimpit kontroversi itu bakal keluar dengan album sulungnya tidak lama lagi.

Album yang diterbitkan oleh komposer terkenal, Ajai memuatkan sebanyak lima buah lagu dan akan keluar dengan single pertamanya berjudul Lu PikirLah Sendiri pada akhir bulan ini.

Menurut Ajai, proses rakaman telah selesai dilakukan dan hanya beberapa proses lagi bagi sentuhan terakhir sebelum diedarkan ke stesen-stesen radio.

"Saya baru selesai proses rakaman dengan Nabil, album penuhnya memuatkan lima buah lagu baru. Namun begitu, kita akan keluarkan single terlebih dahulu bertajuk Lu PikirLah Sendiri.

"Album ini lebih berkonsepkan rap kerana suara Nabil tidak sesuai untuk menyanyi, Suara dia hanya boleh rap. Jadi saya buat lagu yang sesuai dengan suara dia.

"Untuk album ini, dua artis akan turut telibat iaitu Daly Ahli Fikir dan Joe Too Phat. Insya-Allah akhir bulan ini akan keluar single dan album pula dijangka pada bulan Mei akan datang," ujarnya ketika ditemui di studio Wake The Baby.

Tambahnya lagi, dia masih dalam proses memperkemaskan lagi album tersebut memandangkan Nabil sibuk dengan penggambaran dan aktiviti kerjayanya.

Manakala, Ajai yang kini telah menerbitkan album beberapa orang artis iaitu Anis Aneesa, Ilyka, Nabil, dan Sani memberitahu, setiap lagu yang diciptanya adalah berdasarkan kualiti suara penyanyi itu sendiri.

"Saya tidak ada stock lagu untuk mereka pilih tetapi saya akan ubah lagu tersebut mengikut kesesuaian suara mereka dan konsep yang mereka mahukan," ujarnya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan