Marion Caunter, Dominic Lau Sah Hos 'E! News Asia' - Berita Hiburan | mStar

Marion Caunter, Dominic Lau Sah Hos 'E! News Asia'

Diterbitkan: Sabtu, 27 Mac 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Pengacara Marion Caunter dan Dominic Lau (juga dikenali sebagai VJ Dom di Channel V) sah diumumkan sebagai pengantara E! News Asia.

Program berita dan gosip selebriti yang popular itu adalah versi Asia kepada E! News Amerika yang dihoskan oleh Ryan Seacrest and Guiliana Rancic di saluran E! Entertainment.

Menurut Caunter, mereka hanya dimaklumkan tentang tugasan besar itu kira-kira dua minggu lalu. Sekaligus kedua-dua hos selebriti ini perlu terus bersiap-sedia untuk mengendalikan episod pertama program itu, malam Ahad ini.

"Saya macam tak percaya dengan berita ini. Saya dan Dom memang saling mengenali dan kami pernah bergurau jika dapat mengacarakan program E!.

"Malah kami pernah terfikir bagaimanakah rasanya jika dapat mengacarakan program itu seperti yang dilakukan oleh Ryan dan Guiliana. Tak sangka pula gurauan itu jadi kenyataan," kata Caunter.

"Ia satu pengalaman yang hebat dan luar biasa. Ia adalah kerjaya yang saya impikan. Saya selalu teringin untuk lakukan apa yang Ryan lakukan," jelas Lau.

Pencarian hos untuk program versi Asia itu mula dilakukan sejak Februari lalu. Pemilihan Marion Caunter dan Dominic Lau di antara ratusan yang hadir mencuba nasib telah menjawab segala teka-teki mengenai hos bertuah yang bakal mengemudikan program popular itu.

"Dom dan Marion menjadi pilihan kerana mereka paling menyerlah ketika di sesi ujibakat tempoh hari. Malah, kebolehan dan kepelbagaian yang mereka tampilkan menepati kriteria yang kami cari.

"Apa yang paling penting, mereka memiliki keistimewaan masing-masing dan dilihat bersesuaian dengan format dan konsep program ini," kata Pengarah Urusan kepada Comcast International Media Group (CIMG), Asia Pasifik, Christine Fellowes.

Penonton boleh menyaksikan Canter dan Lau menemuramah bintang-bintang besar Asia di Anugerah Filem Asia keempat di Hong Kong, baru-baru ini dalam program yang bakal bersiaran bermula Ahad ini jam 9.30 malam.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan