Persatuan Wartawan Indonesia Bantah Salam Damai Dengan Luna - Berita Hiburan | mStar

Persatuan Wartawan Indonesia Bantah Salam Damai Dengan Luna

Diterbitkan: Sabtu, 20 Februari 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PRIYO Wibowo, wartawan yang berselisih pendapat dengan Luna Maya dikatakan telah menghulurkan salam tanda berdamai. Namun begitu Persatuan Wartawan Hiburan Indonesia telah membantah pendamaian tersebut.

Pegawai polis, Agus Sutisna memberitahu bahawa mereka telah menerima surat menarik balik laporan dari Priyo dan secara langsungnya kes tersebut yang dilaporkan pada 17 Desember lalu itu dianggap selesai.

Hal tersebut tidak diketahui oleh Persatuan Wartawan Hiburan Indonesia yang telah menyokong Priyo. Menurut mereka, laporan tersebut bukan persoalan peribadi antara Luna dan Priyo, malah seluruh wartawan hiburan.

Melalui sumber yang dipetik dari detikhot.com, ketua Persatuan Wartawan Indonesia, Farid Ridwan menegaskan bahawa Luna boleh berdamai. Tetapi perlu meminta maaf secara terbuka.

Pendamaian secara peribadi Priyo dan Luna menimbulkan prasangka buruk kerana perbuatan Luna telah mencemarkan seluruh imej wartawan hiburan Indonesia bukan hanya kepada Priyo.

"Priyo juga boleh menerima tuduhan memanipulasi atas nama wartawan dan organisasi. Namun usul itu baru kami rancangkan. Nanti kita lihat lagi perkembanganya," kata Farid

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan