'Kamu Di Hatiku Selamanya' Bukan Suara Hati Saya - KD - Berita Hiburan | mStar

'Kamu Di Hatiku Selamanya' Bukan Suara Hati Saya - KD

Diterbitkan: Jumaat, 20 November 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Krisdayanti berusaha menjadikan hidupnya lebih bermakna. -Foto THE STAR oleh UU BAN
Krisdayanti berusaha menjadikan hidupnya lebih bermakna. -Foto THE STAR oleh UU BAN

HIDUP sendirian tentunya sunyi bagi wanita secantik Krisdayanti (KD). Status janda Anang Hermansyah, membuat KD terasa sunyi dan ia kini dia tak lagi memiliki teman diskusi di tempat tidur.

"Saya memiliki semangat sendiri cuma teman berkurang. Sokongan di keliling tidak kurang cuma mungkin teman yang diskusi di tempat tidur saja yang tak ada ada," kata KD.

Namun, itu tidak mematikan semangat KD untuk berusaha menjadikan hidupnya lebih bermakna.

"Sekarang semuanya harus dijalani sendiri. Semuanya tergambar di lagu terbaru saya 'Kamu Di Hatiku Selamanya'," katanya.

Tambah KD, "Lagu saya itu sebenarnya suara hati semua perempuan, bukan berbalas pantun sama Anang. Kalau berbalas, artinya saya marah. Sama sekali tidak marah. Tidak perlu marah dibalas marah."

Sementara itu, KD merancang akan melancarkan album terbaru dan single duet bersama Maia Estianty bertajuk, 'Kamu Di Hatiku Selamanya' hujung minggu ini.

KD menaruh keyakinan tinggi yang duetnya bersama Maia akan berjaya.

"Kerjasamanya jauh lebih kuat dan saya sukakan lagunya. Kalau Maia kata lagu itu untuk kekasih hatinya, saya tidak tahu siapa," jelas KD.

Single 'Kamu Di Hatiku Selamanya' akan dilancarkan hujung minggu ini dan kemungkinan dapat memberi sedikit sinar pada karier KD yang agak kelam kebelakangan ini.

"Ini hadiah dari Maia. Saya yakin dengan gandingan bersama Maia. Sukses ini sukar dinilai dalam bentuk wang tetapi ukurannya dari bentuk kesannya menyenangkan dirinya sendiri," katanya.

Bagi KD, kejayaan sebenar bertolak dari "work hard, play hard and smile!."

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan