Shila OIAM Ketepikan Cinta Demi Karier - Berita Hiburan | mStar

Shila OIAM Ketepikan Cinta Demi Karier

Diterbitkan: Selasa, 17 November 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Shila sanggup mengetepikan soal cinta demi kerjaya nyanyiannya. -Foto THE STAR oleh KEVIN TAN
Shila sanggup mengetepikan soal cinta demi kerjaya nyanyiannya. -Foto THE STAR oleh KEVIN TAN

NAIB juara musim kedua pertandingan nyanyian realiti One in a Million (OIAM), Nur Shahila Amir Hamzah, atau lebih dikenali sebagai Shila, 19, sanggup mengetepikan soal cinta demi kerjaya nyanyiannya.

Shila sedar belum sampai masanya dia bercinta lebih-lebih lagi kerjaya dunia hiburannya sedang mula berkembang.

"Biarlah saya fokus kepada kerjaya saya dulu. Memang ada di kalangan artis dan orang biasa yang ingin memikat saya.

"Tetapi saya lebih mengutamakan kedua-dua ibu bapa dan kerjaya saya," kata Shila yang enggan menamakan lelaki-lelaki tersebut. Shila ditemui selepas membuat persembahan di konsert "FLY FM's 4th FLY-NIVERSARY" yang berlangsung di Central Park Avenue, 1 Utama, Bandar Utama pada 14 November lalu.

Ditanya sama ada Datuk atau Tan Sri merupakan antara yang cuba menawan hatinya, Shila menafikannya sambil tersenyum.

Tidak menghairankan jika ramai lelaki cuba memikat Shila yang jelita ini. Selain bersuara lunak, anak kepada penyanyi terkenal bergelar ND Lala ini bernilai komersial.

Shila memberitahu dia terlibat dalam iklan TM Connect, Connectico, Clean & Clear, Hannah Montana untuk Disney Channel Malaysia.

Mengenai perkembangan terkininya, Shila berkata, dia akan menyertai konsert Everyone Connect TM pada 22 November ini.

"Dafi, Mila, Tomok dan Bunkface turut akan membuat persembahan pada konsert itu nanti," katanya yang baru mengeluarkan album ketiganya 'Bebaskanlah' oleh syarikat rakaman MonkeyBone pada 20 Ogos lalu.

Lain-lain album Shila termasuk Sha-hila (EMI, 2005) dan Ost 5 Jingga (EMI, 2008). Single Shila termasuk Saat Bahagia (2005), Kita Berdansa (Loco Loco) (2005), Yang Teristimewa (2005), E-Mel Darimu (2005), Memori Tercipta (2008), Bebaskanlah Alam's Story (2008), Tidak Minta Popular (2008), Berteman (2008) dan Remaja (2008).

Selain itu, Shila memberitahu dia akan berduet dengan satu kumpulan muzik dari Indonesia, RAN menerusi lagu berjudul 'Tunjukkan Cintamu".

"Saya akan menyanyi dalam Bahasa Indonesia. Sebenarnya, kalau dari segi sebutan, Bahasa Melayu dan Bahasa Indonesia hampir sama sahaja," katanya yang tidak menghadapi kesukaran untuk menyanyi dalam Bahasa Indonesia.

Shila juga telah berkolaborasi dengan Dafi dari Akademi Fantasia 5 dalam pembikinan lagu baru 'Rentak Optimis' akhir-akhir ini. Lagu baru ini dicipta khas oleh Coca-Cola sebagai lagu tema kempen iklan baru jenama gergasi itu.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan