Sebutan Kes Cerai Ida Nerina 23 November ini - Berita Hiburan | mStar

Sebutan Kes Cerai Ida Nerina 23 November ini

Diterbitkan: Khamis, 12 November 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Suami dan Ida ketika 2007.
Suami dan Ida ketika 2007.

SEBUTAN kes cerai aktres veteran Ida Nerina Hussein dengan suaminya, Shahrin Razali, bekas pemain drum kumpulan Black Rose akan didengar pada 23 November ini, pukul 9 pagi di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

Menurut sumber, kes yang akan disebut di Dewan 4 di mahkamah itu masih belum diwakili oleh mana-mana peguam.

Sehingga kini, Shahrin mahupun Ida masih membisu tentang isu penceraian mereka.

Pada Hari Raya Puasa kedua lalu, suami Ida didakwa telah melafazkan cerai terhadap pelakon filem ‘Susuk’ dan ‘Anak’ itu.

Episod penceraian itu dilaporkan berlaku akibat pergaduhan yang tidak berkesudahan dan berlanjutan sehingga suami Ida tidak mampu mengawal amarahnya sehingga melafazkan cerai terhadapnya.

Dimaklumkan, selepas Shahrin melafazkan cerai terhadap Ida, beliau telah keluar meninggalkan rumah Ida.

Pada 9 Oktober lalu, Shahrin atau nama sebenarnya Sha'arin Mohammed Razali telah mengisi borang pengesahan lafaz cerai di mahkamah itu.

Pada 21 Jun lalu, Ida Nerina yang juga bekas tenaga pengajar Akademi Fantasia musim ke-7 ini telah menjalani rawatan membetulkan tulang belakangnya di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) selepas terjatuh di rumahnya.

Kemalangan itu berlaku ketika menaiki tangga di ruang tamu dalam rumahnya yang terletak di Persiaran Syed Putra, Kuala Lumpur, kira-kira pukul 3 pagi.

Sebelum ini, pengurus peribadinya, Fizaruddin Harun atau Fizar menafikan khabar angin yang mengatakan aktres itu dipukul sehingga menyebabkan dia terjatuh.

Fizar juga mendakwa Ida tidak mungkin terjatuh disebabkan hilang pertimbangan kerana 'mabuk' memandangkan aktres itu baru pulang dari umrah.

Katanya, Ida tergelincir lalu terjatuh apabila sedang menaiki tangga dengan tergesa-gesa.

Fizar juga turut menafikan yang Ida mungkin lumpuh akibat kecederaan tulang belakang yang dialaminya selepas insiden itu kerana sehingga kini doktor belum mengeluarkan laporan itu.

Ida, aktres kelahiran Middlesex, England, dan Shahrin telah berkahwin pada 2 Jun 2006. Ini merupakan perkahwinan kedua bagi pasangan ini.

Pasangan ini tidak mempunyai anak manakala Shahrin mempunyai dua orang anak iaitu Narissa, 14, dan Arman, 8, hasil perkahwinan pertamanya.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan