Seluruh badan MJ telah dihiris, tiada ruang untuk dibedah lagi - Berita Hiburan | mStar

Seluruh badan MJ telah dihiris, tiada ruang untuk dibedah lagi

Diterbitkan: Ahad, 9 Ogos 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Michael Jackson beramah mesra dengan para peminatnya semasa The World Music Awards di Earls Court, London pada 15 November 2006. -foto AP
Michael Jackson beramah mesra dengan para peminatnya semasa The World Music Awards di Earls Court, London pada 15 November 2006. -foto AP

MAYAT Michael Jackson yang telah dihiris dan dipotong semasa bedah siasat dilakukan tidak dapat lagi diteruskan untuk proses bedah siasat selanjutnya kerana sudah tiada bahagian pada tubuhnya untuk dibedah lagi, ianya didedahkan semalam.

Menurut laporan ada mengatakan ibu Michael, Katherine, ada mengarahkan ujian baru dijalankan ke atas mayat anaknya itu kerana yakin kematian anaknya itu berpunca dari perbuatan khianat seseorang.

Namun, menurut Timbalan Pemeriksa Perubatan Los Angeles, Dr. Paul Gliniecki mengatakan, bedah siasat terbaru tidak dapat dijalankan kerana tidak ada gunanya.

"Semasa bedah siasat dijalankan, seluruh tubuh badan Michael telah dipotong dan dihiris... sudah tiada ruang lagi untuk dibedah.

"Sewaktu bedah siasat kedua juga, agak sukar untuk kami lakukan, inikan pula untuk kali ketiga," katanya.

Kesemua organ dan tisu di dalam tubuh Michael telah dikeluarkan. Pihak koroner juga masih tidak dapat mengenalpasti punca kematian Michael, 50, pada 25 Jun lalu.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan