'Nikmati kehidupan baru' bersama Maggi dan Khaty di TV3 - Berita Hiburan | mStar

'Nikmati kehidupan baru' bersama Maggi dan Khaty di TV3

Diterbitkan: Khamis, 2 Julai 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Datuk Khadijah Ibrahim bersama Chef Muluk. -foto The Star oleh SHAARI CHE MAT
Datuk Khadijah Ibrahim bersama Chef Muluk. -foto The Star oleh SHAARI CHE MAT

MEMAHAMI kepentingan sajian makanan kepada seluruh rakyat Malaysia, MAGGI telah menyediakan satu program masakan dengan pendekatan terbaru dalam aspek sajian untuk mewarnai hidup masyarakat Malaysia.

Sebuah majlis pelancaran program masakan 'Resipi nikmat kehidupan bersama Khadijah Ibrahim' telah diadakan di Theatrette, Sri Pentas (TV3), Bandar Utama pada jam 11 pagi tadi.

Rancangan ini akan dikendalikan oleh penyanyi terkenal tanah air Dato' Khadijah Ibrahim yang akan menyampaikan kepada penonton nilai-nilai murni sajian makanan.

Menurut Pengurus Besar Kumpulan Khidmat Pelanggan Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Azri Abdul, program masakan ini merupakan program yang unik serta lain daripada yang lain.

"Program 16 episod ini pastinya akan menjadi program yang menarik dan unik tambahan lagi pengacaranya adalah Dato' Khadijah Ibrahim dan beliau akan berkongsi rahsia dalam bidang masakan.

"Program ini juga sesuai untuk semua latar belakang tak kira agama dan rancangan ini pasti akan dapat menarik minat penonton." jelas Azri.

Bagaimanapun, Pengurus Jenama Kumpulan MAGGI, Puan Rubiyah Jamil menyatakan program ini merupakan satu tanda bahawa MAGGI amat menitikberatkan citarasa rakyat Malaysia dan program ini juga mungkin boleh menjadi satu 'platform' merealisasikan kempen '1MALAYSIA'.

"Program ini dicipta berdasarkan pemahaman kami dalam perit dan liku-liku rakyat Malaysia dalam menyediakan sajian untuk orang yang tersayang kerana kami ingin membantu rakyat Malaysia dapat menghasilkan sajian yang menarik kerana sajian itu melambangkan kasih sayang.

"Selain itu juga program ini pasti dapat membantu kita untuk mencapai keseimbangan dan perpaduan sekaligus membantu merealisasikan kempen '1MALAYSIA'." katanya.

Program masakan ini juga akan menampilkan artis-artis jemputan yang akan bersama memeriahkan program ini seperti Jay Jay, Dato' David Arumugam, Ramli Sarip dan ramai lagi.

Program dibawah arahan Haris Sulong dari agensi Current Pictures ini pastinya akan menonjolkan satu program masakan baru yang menghiburkan dan mempunyai pesanan-pesanan yang memberi manfaat kepada semua.

Rancangan ini boleh ditonton mulai 13 Julai hingga 6 Ogos bermula pada pukul 4.23 hingga 4.28 petang di TV3.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan