Upacara pengebumian Farah Fawcett di LA - Berita Hiburan | mStar

Upacara pengebumian Farah Fawcett di LA

Diterbitkan: Rabu, 1 Julai 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Seorang lelaki berjalan melintasi tugu peringatan Farrah Fawcett di Hollywood Walk of Fame, Los Angeles baru-baru ini. -foto AP
Seorang lelaki berjalan melintasi tugu peringatan Farrah Fawcett di Hollywood Walk of Fame, Los Angeles baru-baru ini. -foto AP

UPACARA pengebumian Farrah Fawcett dijadualkan diadakan di Our Lady of the Angels Cathedral in Los Angeles pada Selasa ini, 4PM PT (Rabu waktu tempatan).

Bekas bintang Charlie's Angel ini menghidap kanser. Kanser pada bahagian dubur mendiang reda untuk sementara waktu pada tahun 2006 sebelum ia kembali beberapa bulan kemudian.

Umum mengetahui Fawcett berpacaran dengan Ryan O'Neal sejak 1982. Ryan pernah melamar kekasihnya itu beberapa kali tetapi lamarannya hanya diterima baru-baru ini.

Fawcett hanya menerima lamaran Ryan baru-baru ini sebelum dia menghembuskan nafas terakhirnya. Perkahwinan itu tidak dapat direalisasikan.

Hasil perkongsian hidup Fawcett-Ryan mengurniakan seorang anak, Redmond O'Neal, 25.

Redmond baru-baru ini melawat ibunya yang sakit dengan kaki dan tangan bergari kerana dia kini dipenjarakan atas kesalahan dadah.

Penangkapan Redmond menyusul selepas ibunya dikenal pasti menghidap kanser.

Sementara itu, bintang gandingan Charlie's Angels, Jaclyn Smith berkata: "Farrah mempunyai keberanian, kekuatan dan kepercayaan kepada Tuhan.

"Dan sekarang dia bersemadi dengan aman bersama-sama dengan malaikat-malaikat sebenar," kata Smith.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan