Perkahwinan Rita-Aidil sah - Berita Hiburan | mStar

Perkahwinan Rita-Aidil sah

Diterbitkan: Rabu, 22 April 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Aidil dan Rita ketika di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan,Kuala Lumpur hari ini. -foto mStar oleh SITI AZIRA ABD. AZIZ
Aidil dan Rita ketika di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan,Kuala Lumpur hari ini. -foto mStar oleh SITI AZIRA ABD. AZIZ

KUALA LUMPUR: Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, di sini hari ini mengesahkan pernikahan aktres Rita Rudaini Mohammad @ Mokhtar dengan pemain bola sepak kebangsaan, Mohamad Aidil Zafuan Abd Radzak.

Pengesahan itu dilakukan oleh Hakim Rendah Mahkamah Syariah, Mohd. Yunus Mohamad Zin pada pagi tadi.

“Alhamdulillah, kami telah menerima pengesahan nikah di sini. Selepas ini kami hanya menunggu tarikh daripada peguam Boestamam Ahmad untuk mendaftar pernikahan kami di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI),” kata Aidil.

Aidil dan Rita bagaimanapun menafikan yang mereka sengaja melambatkan urusan pendaftaran nikah.

“Kami bukan lambat tetapi sebab masing-masing sibuk dengan kerja. Dia (Aidil) sibuk dengan kerjanya (bola sepak) dan saya pula sibuk dengan ‘shooting’.

“Lagipun, kami perlu menunggu peguam kami menguruskan hal ini,” kata Rita yang sedang sarat mengandung enam bulan.

Ditanya adakah mereka akan dikenakan denda kerana lewat mendaftar pernikahan, Rita dan Aidil menjawab: “Kami belum tahu lagi dan semuanya tiada masalah.”

Rita, 32, dan Mohamad Aidil Zafuan, 21, mengejutkan industri hiburan tanah air dengan berita perkahwinan mereka di Songkla, Thailand pada 25 Februari tahun lalu.

Perkara itu disahkan oleh keluarga Aidil yang hanya mengetahui mengenai perkara itu 10 bulan kemudiannya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan