Faizah nafi tiada dara atau lesbian, harap keputusan 12 Mei ini positif - Berita Hiburan | mStar

Faizah nafi tiada dara atau lesbian, harap keputusan 12 Mei ini positif

Diterbitkan: Rabu, 22 April 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

ISTERI jaguh badminton negara Roslin Hashim, Faizah Mohamad yang menanti pengesahan lafaz cerai oleh Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya pada 12 Mei ini sudah lali dengan tohmahan yang dilemparkan pada dirinya.

Banyak perkara yang telah mengguris hati Faizah sejak menjadi isteri Roslin.

Antara tohmahan yang paling menyedihkannya ialah cakap-cakap sumbang yang mengatakan dia tiada dara.

Faizah menafikan dakwaan yang mengatakan dirinya sudah tiada dara sebelum berkahwin dengan Roslin.

“Perkara itu tidak betul. Saya ada juga mendengarnya. Bukan itu sahaja, ada juga yang mendakwa saya lesbian. Apabila mendengarnya, saya abaikan sahaja cerita itu,” jawabnya.

Faizah juga menganggap permohonan injuksi yang dibuat oleh pihak suaminya, Roslin terhadap dia dan abangnya adalah pelik, mengejutkan dan tidak perlu dibuat dari awal.

Permohonan yang dibuat di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur pada 13 Mac itu telah ditarik balik oleh peguam syarie Roslizam Rahim yang mewakili Roslin setelah kes lafaz cerai Roslin dan Faizah telah selesai semalam.

Permohonan itu dibuat bagi menghalang responden iaitu Faizah dan abangnya, Zulkifli Mohamad daripada mengeluarkan sebarang kenyataan kepada mana-mana media yang boleh menjejaskan reputasi dan memprejudiskan kes.

Perkahwinan Roslin dan Faizah yang berlangsung pada 30 Januari lalu telah menimbulkan kontroversi apabila Roslin mengaku melafazkan cerai terhadap isterinya selepas 12 hari mereka bernikah.

Berikutan itu, Faizah telah memfailkan permohonan pengesahan lafaz cerai di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya manakala Roslin juga berbuat demikian di Mahkamah Rendah Syariah yang sama.

Namun begitu, Faizah berkata dia masih menghormati dan redha dengan setiap keputusan mahkamah.

“Saya berharap keputusan pada 12 Mei ini biarlah yang positif, dan cepat diselesaikan. Saya tak nak kes ini bertangguh lagi.

“Saya sudah redha dengan apa-apa keputusan dan berdoa agar Tuhan dapat memberikan petunjuk,” luah Faizah ketika dihubungi semalam.

Menurut Faizah, perkahwinannya dengan Roslin telah diaturkan oleh kakak iparnya, Rafidah dan produser Raja Azmi.

Roslin dan Faizah mula berkenalan sejak Hari Raya Haji pada tahun 2005 di rumah Raja Azmi.

Sejak itu, mereka menjalinkan hubungan dan sentiasa berhubung melalui telefon.

Sekali-sekala, mereka akan meluangkan masa bersama di luar secara beramai-ramai.

Selepas ditunangkan pada 1 November tahun lalu, Faizah mula rapat dengan Roslin dan mula keluar berdua sebelum bernikah pada 31 Januari lalu.

“Sepanjang saya mengenali dia, saya tengok dia ok dan timbul perasaan sayang kepadanya. Saya fikir semua ini terletak kepada jodoh.

“Saya hanya menuruti apa yang diaturkan dan menganggap perkahwinan yang diatur oleh kakak ipar saya dan kakak angkat Roslin itu adalah suatu perkara yang baik,” ujar Faizah.

Lalu, Faizah berkata kisah silam yang dilaluinya ini akan terus diabadikan sebagai pengajaran untuk masa akan datang.

“Saya akan lebih berhati-hati pada masa akan datang dalam memilih jodoh. Tetapi jodoh ditangan Tuhan.

“Saya rasa serik pun ada sebab terlalu percayakan orang. Rupa-rupanya orang yang nampak baik ini boleh menjadi ‘musuh dalam selimut’,” katanya.

Dalam masa yang sama, Faizah turut meluahkan rasa syukurnya atas sokongan positif yang diberikan oleh orang ramai.

“Alhamdulillah, saya rasa terharu dan sedih apabila ramai juga yang menyokong saya dan menasihatkan saya supaya bersabar serta berkata perkara ini ada hikmah disebaliknya,” tutur Faizah yang bekerja sebagai Eksekutif Operasi di salah sebuah syarikat di Puchong.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan