OIAM : Fify peserta kelima tersingkir - Berita Hiburan | mStar

OIAM : Fify peserta kelima tersingkir

Diterbitkan: Jumaat, 27 Mac 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Walaupun tewas, para juri berpendapat Fify berbakat dan berpotensi besar dalam dunia muzik.
Walaupun tewas, para juri berpendapat Fify berbakat dan berpotensi besar dalam dunia muzik.

[SEMASA] SHAH ALAM : Fify Emielia Shazlin Ahmad Murshaidi, 19, atau lebih dikenali sebagai Fify menjadi peserta kelima tersingkir daripada program realiti One In A Million (OIAM) minggu keenam, semalam.

Peserta berasal dari Terengganu itu mendendangkan lagu Pria Terhebat daripada Sheila on 7 pada minggu kelima pertandingan tersebut.

Bagaimanapun, Fify yang juga finalis Bintang Klasik Nasional Radio Televisyen Malaysia (RTM) 2007 itu gagal memikat hati para penonton sekali gus meraih undi mereka.

Kini, hanya tinggal tujuh peserta meneruskan persaingan merebut hadiah wang tunai bernilai RM1 juta.

Mereka ialah Shah Indrawan Ismail (Tomok), 24; Amylea Azizan (Amylea), 23; Zulqarnain Jaafar (Nine), 27; Muhammad Ridzuan Sharifuddin (Rizu), 19; Nasharul Aweera Noriyissham (Aweera), 18; Simon Christopher (Simon), 25, dan Elizabeth Applunius Chin (Esther), 21.

Semalam, Tomok menerima imuniti buat kali kedua setakat ini dengan menyanyikan lagu Ingin Bersamamu yang dipopularkan juri tetap, Syafinaz Selamat. ‌Ini bermakna dia bebas daripada penyingkiran pada OIAM minggu ketujuh kelak.

Sementara itu, Fify ketika ditanya mengenai perancangannya selepas ini berkata, dia bercadang menyambung semula pengajian Diploma Muzik di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam pada Julai ini.

"Saya sebenarnya telah menangguhkan semester pertama (kerana menyertai OIAM). Pada masa yang sama, saya akan meneruskan cita-cita saya. Saya akan mencari peluang dalam bidang seni ini sebab ini adalah minat saya," katanya sambil menambah dia akan memanfaatkan pengalaman yang diperolehinya di OIAM itu.

Keputusan penyingkiran dibacakan pengacara rancangan, Awal Ashaari dan Marion Caunter yang disiarkan 8TV secara langsung dari Sri Pentas 2.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan