X Close

Paparan Utama

Khamis, 31 Julai 2014 8:02 PM

MH17: Pakar Belanda, Australia Akhirnya Tiba Di Lokasi Nahas

KIEV: Sekumpulan pakar dari Belanda dan Australia bersama dengan pasukan pemerhati antarabangsa akhirnya tiba lokasi nahas pesawat Penerbangan Malaysia (MA) MH17 pada Khamis selepas beberapa hari pertemburan berlaku yang menghalang mereka untuk memasuki kawasan itu.

Khamis, 31 Julai 2014 6:42 PM

MH17: Najib Gesa Gencatan Senjata Di Lokasi Nahas

THE HAGUE: Malaysia mahu gencatan senjata dilaksanakan di sekitar lokasi nahas MH17 di Ukraine bagi membolehkan pasukan penyiasat antarabangsa mendapat akses ke kawasan itu, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Khamis, 31 Julai 2014 4:22 PM

MH17: Najib Bincang Dengan PM Belanda Mengenai Akses Lokasi Nahas

AMSTERDAM: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tiba di sini untuk membincangkan dengan rakan sejawatnya dari Belanda, Mark Rutter mengenai jaminan keselamatan akses ke lokasi nahas pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 di timur Ukraine.

Khamis, 31 Julai 2014 5:09 PM

Tembak Guna Senapang Angin, 3 Ditahan

KUALA LANGAT: Tiga lelaki ditahan kerana dipercayai menembak rambang seorang lelaki dengan senapang angin di Jalan Jugra berhadapan Taman Banting Baru dekat sini, Rabu.

Khamis, 31 Julai 2014 1:01 PM

WhatsApp Bocor: PKR, DAP Tidak Bijak

PETALING JAYA: Kelantangan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP mengkritik PAS yang menjadi rakan sekutu mereka dalam Pakatan Rakyat (PR) dianggap sebagai tindakan yang tidak bijak.

Khamis, 31 Julai 2014 4:23 PM

Insiden Pesawat MAS Di Adelaide Bukan Isu Keselamatan

MELBOURNE: Pihak berkuasa penerbangan kebangsaan Australia menolak anggapan bahawa Malaysia Airlines (MAS) dilanda isu keselamatan berikutan satu kejadian yang melibatkan pesawatnya di Lapangan Terbang Adelaide awal minggu ini, demikian menurut laporan laman sesawang ninemsn.

Khamis, 31 Julai 2014 10:37 AM

Pakatan Tidak Berpecah - Anwar

BUTTERWORTH: Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menolak dakwaan kononnya PAS akan menarik diri daripada Pakatan Rakyat (PR).

Khamis, 31 Julai 2014 9:45 AM

Kerajaan Kuatkuasa Program Serahan Diri Tangani Isu Pati

Eksklusif PUTRAJAYA: Pendatang asing tanpa izin (Pati) ditawarkan pulang ke negara asal menerusi program serahan diri sejak 21 Julai lalu dan sehingga kini ia mencatatkan rekod memberangsangkan apabila lebih 3,000 Pati sudah mendapat manfaat daripadanya.

Hiburan

iklan

Berita

Suara

Niaga

iklan

WAKTU SOLAT

31-July-2014 | 03 Shawal, 1435

    Sukan

    Liverpool Pamer Kebangkitan Tewaskan Manchester City

    LIVERPOOL mempamerkan kebangkitan awal untuk menguasai Liga Perdana Inggeris (EPL) selepas menewaskan Manchester City 3-1 menerusi penentuan penalti apabila kedua-dua pasukan terikat 2-2 dalam saingan Piala Juara Antarabangsa di New York pagi Khamis.

    Artikel Pilihan

    Iklan