‘I Memang Suka Polis Tapi...’

Diterbitkan: Selasa, 10 Oktober 2017 7:06 PM

Gadis yang menggunakan akaun Instagram Bebyluerena ini menafikan dirinya sebagai individu dalam gambar viral tersebut.

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Seorang gadis yang didakwa sebagai individu dalam gambar viral yang tangannya dipegang anggota polis di Segamat baru-baru ini tampil mempertahankan dirinya.

Gadis tersebut yang menggunakan akaun Instagram @bebyluerena menafikan gadis dalam gambar itu adalah dirinya.

Malah gadis berkenaan turut memuat naik gambar kontroversi itu di laman Instagramnya pada Isnin.

"I memang suka police. Tapi bang tangan tu lepaslah, saya nak balik. Actually guys. This is not me.

"Sebab ramai sangat kawan-kawan I DM (direct message), WS (WhatsApp) I, Wechat I sent this picture. And ask me “ is it me “ and sorry again she's not me. That’s all," tulisnya.

Menurut Bebyluerena, dia membuat penafian itu setelah dihubungi ramai rakan-rakannya yang ingin mengesahkan sama ada gadis dalam gambar tersebut adalah dirinya.

Gambar adegan mesra seorang anggota polis dengan wanita yang dipercayai pelacur menjadi tular di media sosial.

Malah, dalam satu posting berasingan, gadis itu menjelaskan bahawa semasa hari kejadian, dia berada di Kuala Lumpur.

"Pada hari itu, aku pula dekat KL baru lepas teman mama kursus dekat Bangi," tulisnya.

Posting gadis itu turut mendapat pelbagai reaksi daripada pengikutnya.

Ada dalam kalangan netizen mempertikaikan tindakan gadis itu memuat naik gambar tular itu di Instagramnya.

@Spoisajew berkata:"Kenapa up gambar dengan caption macam tu? Gambar tu pun tak de orang up selain kau. Kan? Sendiri cari penyakit dah kantoi habis sana sini berbelit. Hahaha kelakar.

@cikfimie berkata:"Salah awak juga sis... yang awak gi post gambar tuh kenapa? macam cari publisiti murah je. Tak pasal-pasal polis kena tindakan."

Selepas tersebarnya gambar adegan mesra itu, anggota unit rondaan Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Segamat tersebut ditukarkan serta merta.

Ketua Polis negeri, Datuk Mohd Khalil Kader Mohd berkata, tindakan itu diambil serta merta setelah pihaknya dimaklumkan perkara tersebut.

Menerusi gambar yang ditularkan itu, anggota polis berkenaan kelihatan memegang tangan seorang wanita yang hanya berpakaian seluar pendek dan bersinglet yang dipercayai pelacur di daerah itu pada Ahad.

Tags / Kata Kunci: polis , Segamat

iklan

Video

Selasa, 12 Disember 2017 5:41 PM

Jom Lepak Tempat 'Best' Tapi Percuma

Selasa, 12 Disember 2017 8:30 AM

Isteri Pertama Kena Kuat, Tak Boleh Lemah - Elizad

Isnin, 11 Disember 2017 9:00 AM

#BiziBody : De Fam Kantoi Gambar Selfie

Ahad, 10 Disember 2017 9:00 AM

#akuStar: Aziz Harun - Jangan

Jumaat, 8 Disember 2017 10:55 PM

Abam Bocey Malu Manja Dengan Isteri Depan Kamera

Jumaat, 8 Disember 2017 8:15 PM

Malaysia Tak Diam Diri, Terus Bela Nasib Palestin

Jumaat, 8 Disember 2017 2:02 PM

Zarul Husin Takut Tua

Jumaat, 8 Disember 2017 9:00 AM

#akuStar: Awi Rafael - Kau Di Hatiku

Kolumnis

iklan

Iklan