Sisa Ayam Pun Okay

Diterbitkan: Selasa, 18 Julai 2017 3:13 PM

Enam remaja menikmati set ayam goreng di sebuah restoran francais makanan segera, KL Sentral pada petang Isnin. - Facebook/Ja Sazni

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Gara-gara kelaparan, enam remaja sanggup melilau mencari sisa makanan di restoran makanan segera bagi mengalas perut.

Kejadian itu sempat dirakam oleh pengguna Facebook, Ja Sazni pada Isnin ketika singgah untuk membeli ayam goreng di sebuah restoran francais di KL Sentral selepas pulang dari kerja.

Kata Ja Sazni pada posting berkenaan, dia menyedari terdapat dua remaja yang berpakaian lusuh seakan-akan mencari sesuatu di setiap meja.

"Bila ada makanan yang tidak habis, mereka berbisik "serbu, serbu". Lepas itu, muka kecewa sebab yang sisa hanyalah air dan sos.

"Bila mereka lalu sebelah meja saya, saya cuit bahu yang kecil itu," katanya.

Wanita tersebut bertanya adakah remaja tersebut mahu makan dan mereka mengiyakan kerana lapar.

Tersentuh dengan jawapan itu, Ja Sazni terus mengulurkan hidangan set tersebut kepada mereka berdua.

"Aduh, tersentak rasa jantung. Saya hulur 'tray' yang ada ayam dua ketul, kentang goreng dan air 'coke'.

"Seronok bukan main lagi dua orang tu. Bila saya angkat beg siap-siap nak beransur, datang lagi beberapa orang sebaya mereka berebut ayam tadi," tulisnya.

Sementara itu, seorang pengguna Facebook, Ahmad Ash bertanya sama ada remaja tersebut merupakan anak gelandangan, namun Ja Sazni membalas bahawa dia tidak sempat bertanya lanjut.

"Tidak sempat 'interview', mungkin esok ada lagi. Nak cuba singgah tengok budak-budak ni," balas Ja Sazni.

iklan

Video

Jumaat, 22 September 2017 2:00 PM

Ella Gamit Kenangan Bersama The Boys

Jumaat, 22 September 2017 9:00 AM

#akuStar: Andi Bernadee - Tiada Lagi Maaf

Khamis, 21 September 2017 2:00 PM

Monoloque Tak Habis-Habis Nak Sindir Orang!

Khamis, 21 September 2017 9:00 AM

Popular? Tolak Tepilah! - Bob (AF2)

Rabu, 20 September 2017 4:00 PM

Irfan Haris Nafi Tumpang Populariti Kakak

Selasa, 19 September 2017 2:00 PM

Keluh-Kesah Jalil Hamid

Selasa, 19 September 2017 9:00 AM

Kau Buat #OOTD Pun Riaklah! - Wak Doyok

Isnin, 18 September 2017 2:30 PM

Belum Masa Gantung Skrip – Naim Daniel

Kolumnis

iklan

Iklan