Fama Tawar Diskaun Jualan Pra-Syawal - Berita Semasa | mStar

Fama Tawar Diskaun Jualan Pra-Syawal

Diterbitkan: Ahad, 18 Jun 2017 12:03 PM

Orang awam tidak melepaskan peluang membeli barangan keperluan di Pasar Tani Pra Syawal Bukit Angkasa, Pantai Dalam, Ahad. Pasar Tani Khas Pra Syawal yang melibatkan 344 pasar tani terpilih akan mula beroperasi dari 18 Jun hingga 24 Jun ini.

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Orang ramai berpeluang membeli barangan keperluan sambutan Hari Raya Aidilfitri dengan potongan harga antara lima hingga 20 peratus menerusi Jualan Khas Pasar Tani Pra-Syawal di seluruh negara.

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek (gambar) berkata, jualan khas anjuran Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) itu melibatkan 344 Pasar Tani terpilih dan akan beroperasi bermula hari ini sehingga 24 Jun.

"Jualan khas ini mampu menjadi ruang alternatif untuk pengguna memilih barangan seperti ayam, daging, ikan dan sayur yang segar serta berkualiti dan harga yang berpatutan," katanya kepada pemberita selepas melancarkan jualan khas berkenaan di Pasar Tani Bukit Angkasa, pada Ahad.

Turut hadir Ketua Pengarah Fama, Datuk Ahmad Ishak dan Ketua Umno Bahagian Lembah Pantai Datuk Seri Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin.

Tambah Ahmad Shabery, Fama turut memberi jaminan bekalan komoditi keperluan Hari Raya mencukupi menjelang sambutan Aidilfitri kelak.

"Insya-Allah, bekalan makanan yang dikaitkan dengan musim perayaan ini mencukupi kerana ia antara perkara yang ditegaskan pihak FAMA," katanya.

Selain itu, beliau berkata setakat April tahun ini, sebanyak 678 Pasar Tani telah beroperasi melibatkan 29,152 peserta Pasar Tani di seluruh negara dengan nilai jualan RM285 juta. - Bernama

Tags / Kata Kunci: Fama
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan