Dialog TN50: "Semuanya OK" - PM Najib - Berita Semasa | mStar

Dialog TN50: "Semuanya OK" - PM Najib

Diterbitkan: Khamis, 18 Mei 2017 1:19 PM

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menyaksikan perdamaian antara pelawak Mat Over dengan penerbit filem David Teo selepas berlaku kekecohan semasa dialog TN50 bersama penggiat seni di Seri Perdana malam Rabu. -fotoBERNAMA

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kekecohan yang berlaku di majlis Dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) pada malam Rabu sudah ditangani.

"Berlaku sedikit kekecohan dalam perbincangan semalam! Perbincangan hangat, tetapi sekarang semua dalam keadaan baik. Semua akan didengar untuk @myTN50," beliau menulis di Twitter, tengah hari Khamis.

Malam Rabu, majlis dialog TN50 kecoh selepas pelawak Mat Over, atau nama sebenarnya Sulaiman Yassin menampar David di depan perdana menteri.

Insiden itu berlaku ketika majlis dialog berlangsung apabila David dilihat mahu memberi pendapatnya dan moderator, Datuk Rosyam Nor membuka ruang kepada produser itu selama satu minit.

David dikatakan tidak berpuas hati dengan cara Rosyam mengendalikan program itu.

Bagaimanapun pada akhir sesi, Rosyam memanggil Mat Over dan David ke pentas untuk meminta maaf dan mereka kemudiannya bersalaman sebagai tanda berdamai.

Kedua-duanya turut berbuat demikian kepada Najib.

Tags / Kata Kunci: Mat Over , David Teo , Najib Razak , TN50
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan