Tiada Arahan Letak Jawatan - PAS - Berita Semasa | mStar

Tiada Arahan Letak Jawatan - PAS

Diterbitkan: Isnin, 15 Mei 2017 8:41 PM

Tuan Ibrahim Tuan Man

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: PAS menegaskan tiada sebarang arahan untuk melepaskan jawatan exco kerajaan negeri kepada tiga anggotanya, malah segala keputusan sama ada mengekalkan khidmat mereka bergantung penuh kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.

Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata beliau telah bertemu dengan tiga exco berkenaan dan sehingga ini parti itu tidak dimaklumkan terdapat sebarang arahan supaya mereka meletak jawatan oleh Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

"Pelantikan exco dibuat oleh Sultan, atas nasihat Menteri  Besar, jadi kami hormati apa sahaja keputusan mereka.

"Mandat yang diberikan ini ialah sehingga PRU-14 dan kami akan meneruskan mandat tersebut sehingga pilihan raya akan datang," katanya pada sidang media di sini Isnin.

Turut  hadir, Setiausaha Agungnya Datuk Takiyuddin Hassan dan Presiden Parti Ikatan Bangsa Malaysia (Ikatan) Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir.Sementara itu, Tuan Ibrahim berkata PAS akan mengadakan mesyuarat bersama anggotanya pada Khamis ini bagi membincangkan isu pentadbiran parti, persiapan pilihan raya dan isu-isu lain.

"Sekiranya ada permintaan untuk berbincang isu berkaitan kedudukan tiga exco ini, kita akan bincang. Buat masa ini masih tiada permintaan dibuat," katanya.-Bernama

Tags / Kata Kunci: PAS , Exco
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan