Jangan Laga-Lagakan Zahid-Hishamuddin - PM Najib - Berita Semasa | mStar

Jangan Laga-Lagakan Zahid-Hishamuddin - PM Najib

Diterbitkan: Jumaat, 14 April 2017 6:35 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR:  Datuk Seri Najib Tun Razak berkata pelantikan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein sebagai Menteri Dengan Tugas-tugas Khas di Jabatan Perdana Menteri selain menyandang jawatan Menteri Pertahanan, adalah atas saranan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Menurut Perdana Menteri, sebelum pelantikan itu diumumkan beliau pada Rabu lalu (12 April), ia telah dibincangkan dengan timbalannya itu yang juga Menteri Dalam Negeri selama berbulan-bulan.

"Sebab itulah saya nak beritahu, jangan ada yang nak lagakan Datuk Hisham (Hishammuddin) dengan Datuk Zahid (Ahmad Zahid).

"Bila saya umum Datuk Hisham jadi Menteri Pertahanan dengan (Menteri) Tugas-tugas Khas saya dah bincang dengan Datuk Zahid berbulan-bulan, malah Datuk Zahid yang cadangkan Datuk Hisham dilantik sebagai Menteri Pertahanan dan Menteri Tugas-tugas Khas," katanya ketika melancarkan Jentera Jalinan Rakyat Plus (JR Plus) di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini, pada Jumaat.

Turut hadir isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor, Ahmad Zahid, pimpinan tertinggi UMNO dan sayap serta pemimpin parti-parti komponen BN.

Ahmad Zahid dan Hishamuddin turut dilihat bergurau sesama sendiri, sekali gus memberi peluang kepada Najib untuk menunjukkan hubungan rapat kedua-dua pemimpin itu yang masih boleh duduk bersama.

"Satu-satunya perkara yang mereka belum lakukan adalah berciuman sesama sendiri, jadi tiada masalah," kata Najib.

Tags / Kata Kunci: Najib Tun Razak
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan