Debat: Tiada Kalah Atau Menang - Nazri - Berita Semasa | mStar

Debat: Tiada Kalah Atau Menang - Nazri

Diterbitkan: Isnin, 20 Mac 2017 12:26 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata debat dengan Tun Dr Mahathir Mohamad lebih menjurus  kepada sesi dialog, sekali gus tiada yang akan kalah atau menang.

"Tiada yang akan menang atau kalah. Saya difahamkan ia lebih kepada dialog, jadi semua yang hadir boleh tanya soalan. Ia akan menjadi debat yang serius," katanya   kepada pemberita di lobi Parlimen di sini, Isnin.

Sementara itu, Menteri Pelancongan dan Kebudayaan itu bersetuju debat itu tidak disiarkan secara langsung.

Beliau berkata, tidak wajar untuk menggunakan platform media milik kerajaan untuk menyiarkan debat itu kerana kedua-duanya bukan pemimpin utama parti yang diwakili.

"Saya fikir dia (Dr Mahathir) tiada jawatan. Dia bukannya pemimpin pembangkang. Jika dia adalah pemimpin pembangkang, mungkin debat itu boleh dianggap melibatkan kerajaan dan pembangkang.

"Jadi tidak adil untuk menggunakan platform kerajaan untuk menyiarkannya," katanya.

Beliau mengulas kenyatan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak pada Ahad bahawa RTM tidak akan menyiarkan debat itu secara langsung.

Nazri yang juga ahli Majlis Tertinggi Umno berkata, tiada keperluan untuk menyiarkan secara langsung debat dengan bekas perdana menteri  kerana ia hanya melibatkan dua individu dari parti politik berbeza.

Debat antara Nazri dan Dr Mahathir dijadualkan berlangsung di MRSM Kuala Kangsar di Padang Rengas pada 25 Mac ini.

Pada Sabtu, Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Nur Jazlan Mohamed memaklumkan pihaknya telah meluluskan permit untuk debat berkenaan.
Tags / Kata Kunci: Nazri , Mahathir , Padang Rengas

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan