Umno Kedah Sedia Bekerjasama Dengan PAS - Berita Semasa | mStar

Umno Kedah Sedia Bekerjasama Dengan PAS

Diterbitkan: Ahad, 5 Februari 2017 7:44 PM

(Ubah saiz teks)

ALOR SETAR: Umno Kedah bersedia menjalin kerjasama dengan PAS di peringkat negeri demi kepentingan umat Islam dan bangsa Melayu, kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah.

Beliau berkata bagaimanapun kerjasama itu mesti bermula di peringkat pusat terlebih dahulu.

"Kerjasama yang terjalin seperti dalam misi 'Food Flotilla for Myanmar' yang berlepas baru-baru ini melambangkan penyatuan ummah di Malaysia berikutan terdapat wakil Umno dan PAS dalam misi berkenaan," katanya kepada Bernama selepas menghadiri perjumpaan UmnoBahagian Alor Setar di Seri Mentaloon di sini, Ahad.

Sementara itu, Ahmad Bashah yang juga Menteri Besar Kedah berkataa pihak pembangkang tiada sebab untuk mempersoalkan pemberian peruntukan kepada kawasan Parlimen yang diwakili Barisan Nasional (BN) di negeri ini.

"Mereka perlu faham bahawa peruntukan yang disediakan itu adalah hanya untuk anggota Parlimen daripada BN manakala pihak pembangkang perlu mencari dana atau peruntukan sendiri. 

"Malah wakil BN pun (di negeri yang diperintah pembangkang), mereka terpaksa cari dana dan peruntukan sendiri bagi kawasan mereka," katanya.

Tags / Kata Kunci: Ahmad Bashah Md Hanipah , Umno , PAS
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan