Daftar Nombor Plat GT Di JPJ Mulai Selasa - Berita Semasa | mStar

Daftar Nombor Plat GT Di JPJ Mulai Selasa

Diterbitkan: Isnin, 9 Januari 2017 6:00 PM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Pembeli nombor pendaftaran terbaharu, GT1 hingga GT9999 yang ditawarkan menerusi tender terbuka oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dengan kerjasama Kelab Eksplorasi 7 Benua Malaysia (KE7B) boleh mendaftarkannya di JPJ Wilayah Persekutuan mulai Selasa.

Presiden KE7B, Muhamad Muqharabbin Mokhtarrudin berkata, mereka hanya boleh mendaftarkannya di JPJ cawangan Wilayah Persekutuan di Wangsa Maju, Kuala Lumpur.

"Pembeli nombor plat khas kenderaan GT1 hingga GT9999 boleh mendaftarkan kenderaan mereka di kaunter JPJ Wangsa Maju, Kuala Lumpur sahaja mulai esok.

"Pembeli yang ingin membuat pendaftaran nombor plat tersebut perlu membawa surat tawaran plat GT, resit rasmi yang dikeluarkan oleh Sekretariat Plat GT KE7B serta dokumen-dokumen lain berkaitan termasuk pemeriksaan Puspakom dan dokumen-dokumen peribadi," katanya dalam satu kenyataan pada Isnin.

Muhamad Muqharabbin berkata, mereka yang ingin membeli baki nombor plat secara terus masih berpeluang untuk berbuat demikian.

Katanya, mereka boleh melayari laman www.platgt.com atau menghubungi pihak sekretariat pada waktu pejabat di talian 03-27762462, 016-9035130 (Zulaikha) dan 019-3643358 (Ismail).

Selain itu, orang ramai juga boleh mengunjungi pejabat sekretariat di alamat A-3A-8, Centrio Pantai Hillpark, No. 1, Jalan Pantai Murni di Kuala Lumpur.

Nombor pendaftaran GT bermaksud 'Generasi Terbilang' yang sinonim dengan kejayaan KE7B melahirkan 23 ikon sukan lasak dan ekstrem sejak 2009.

Tawaran bidaan bagi nombor pendaftaran dibuka kepada orang ramai sejak 1 Oktober lalu.

Penjualan nombor pendaftaran khas GT diberikan hak eksklusif kepada KE7B bagi membolehkan ia mengumpul dana untuk menjalankan pelbagai aktiviti sukan lasak dan ekstrem bagi menaikkan nama Malaysia di peringkat antarabangsa. 

Antaranya adalah Ekspedisi Jelajah Kutub Utara 2017 yang akan dilaksanakan pada April depan.

Tags / Kata Kunci: GT , JPJ , Muhamad Muqharabbin Mokhtarrudin , KE7B
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan