Polis Selangor Minta Jamal Berhenti Jadi Pihak Berkuasa

Diterbitkan: Khamis, 29 Disember 2016 7:17 PM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Pemimpin Baju Merah Datuk Seri Jamal Yunos bakal berdepan dengan tindakan undang-undang sekirannya beliau tidak berhenti menyerbu premis-premis haram di Sekinchan, jelas Ketua Polis Selangor.

Datuk Abdul Samah Mat berkata, walaupun sebagai pihak berkuasa mereka sendiri perlu mematuhi undang-undang dan prosedur untuk mengambil tindakan ke atas aktiviti haram.

"Saya nasihatkan beliau supaya ikut jalan yang sedia ada dalam melaporkan sebarang aktiviti menyalahi undang-undang daripada mengambil tindakan sendiri.
Laporkan dengan cara yang betul kepada pihak berkuasa," katanya ketika dihubungi pada Khamis.

Jamal mengancam untuk merobohkan premis-premis haram sekiranya polis tidak berbuat demikian.

"Jika beliau terus mengambil undang-undang sendiri dan memilih untuk menjadi pasukan itu, maka beliau juga perlu bersedia untuk menerima akibatnya," tegas Abdul Samah memberi amaran.

Jamal yang juga merupakan Ketua Umno Bahagian Sungai Besar mula menyerbu di premis-premis haram di Sekinchan selepas pihak majlis tempatan menyita resort percutiannya yang tidak berlesen minggu lalu.

Beliau mendakwa telah memohon lesen lima tahun dahulu bersama kertas kerja yang lengkap untuk mengendalikan resort di atas tanah seluas sepuluh ekar yang dibelinya sedekad lalu, namun tidak mendapat maklum balas.

Jamal turut mendakwa tindakan pihak majlis itu di atas arahan Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali dan Adun DAP Sekinchan Ng Suee Lim.

Beliau berkata, jika pihak majlis boleh bertindak ke atas premisnya, maka mereka juga tidak patut gagal untuk mengambil tindakan terhadap aktiviti haram yang lain di kawasan itu.

Tags / Kata Kunci: Ketua Polis Selangor , Jamal Yunos

iklan

Video

Khamis, 17 Ogos 2017 3:02 PM

Seksi? Urusan Saya Dengan Tuhan - Zizi Kirana

Khamis, 17 Ogos 2017 12:30 PM

Erma Reda, Jatuh Talak Satu

Khamis, 17 Ogos 2017 9:00 AM

Wak Doyok Kini Bintang Filem

Rabu, 16 Ogos 2017 3:59 PM

Bahaya Tu Abang Oii...

Rabu, 16 Ogos 2017 12:30 PM

“Senyum Je Pada Haters” - Farisha Irish

Selasa, 15 Ogos 2017 3:28 PM

Raysha Rizrose Pemalu, Bukan Sombong!

Selasa, 15 Ogos 2017 11:59 AM

Keluarga 'Control' Hidup Neera Azizi?

Selasa, 15 Ogos 2017 9:00 AM

Abang Long Fadil 2 Telan Belanja RM 3.2 Juta

Kolumnis

iklan

Iklan