Lapan Badan Amal Terima Sumbangan Yayasan The Star

Diterbitkan: Rabu, 14 Disember 2016 3:53 PM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Lapan badan amal, termasuk yayasan perubatan, rumah perlindungan dan pusat jagaan harian untuk orang kurang upaya, menerima sumbangan Yayasan The Star berjumlah RM227,600.

Pengerusi Kumpulan Media Star dan Yayasan The Star, Datuk Fu Ah Kiow yang menyampaikan cek kepada tujuh buah badan amal di Menara Star pada Rabu berkata, sebagai warga korporat, kumpulan itu percaya kepada amalan memberi balik sumbangan kepada masyarakat.

"Saya berharap semua pertubuhan bukan kerajaan yang menerima sumbangan daripada Yayasan The Star ini dapat menggunakannya sebaik mungkin," kata Fu dalam ucapannya.

Badan amal yang hadir adalah Persatuan Damai Orang Kurang Upaya Malaysia, Yayasan Cancerlink, Pertubuhun Kebajikan Mental Selangor, Pusat Jagaan Siddharthan, Pusat Sinar Hidup Emmanuel Melaka, Rumah Perlindungan Seremban dan Persatuan Kebajikan Kanak-Kanak Istimewa Daerah Seberang Perai Selatan.

Wakil dari Pusat Jagaan Permata Rohani tidak dapat menghadiri majlis tersebut untuk menerima replika cek.

Pengerusi Persatuan Kebajikan Kanak-Kanak Istimewa Daerah Seberang Perai Selatan Tan Cheng Liang berkata, beliau berterima kasih atas sumbangan ini yang sudah tentu dapat membantu membiayai operasinya.

Turut hadir pemegang amanah Yayasan The Star Datuk Dr Aminuddin Mohd Rouse dan Datuk Tan Chong Seng, Ketua Pengarang The Star, Datuk Leanne Goh dan Ketua Pegawai Operasi Kumpulan Media Star, Calvin Kan.

iklan

Video

Rabu, 13 Disember 2017 9:00 AM

Jadi Pilihan Pekin Ibrahim, Siapa Donny Alamsyah?

Selasa, 12 Disember 2017 5:41 PM

Jom Lepak Tempat 'Best' Tapi Percuma

Selasa, 12 Disember 2017 8:30 AM

Isteri Pertama Kena Kuat, Tak Boleh Lemah - Elizad

Isnin, 11 Disember 2017 9:00 AM

#BiziBody : De Fam Kantoi Gambar Selfie

Ahad, 10 Disember 2017 9:00 AM

#akuStar: Aziz Harun - Jangan

Jumaat, 8 Disember 2017 8:15 PM

Malaysia Tak Diam Diri, Terus Bela Nasib Palestin

Jumaat, 8 Disember 2017 2:02 PM

Zarul Husin Takut Tua

Jumaat, 8 Disember 2017 9:00 AM

#akuStar: Awi Rafael - Kau Di Hatiku

Kolumnis

iklan

Iklan