Jual Bayi: Siasatan Menyeluruh Dakwaan Doktor Terlibat - Berita Semasa | mStar

Jual Bayi: Siasatan Menyeluruh Dakwaan Doktor Terlibat

Diterbitkan: Jumaat, 2 Disember 2016 11:33 PM

Dr S.Subramaniam

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Kementerian Kesihatan berkata ia akan melakukan siasatan menyeluruh sehingga ke akar umbi ke atas dakwaan terdapat sindiket menjual bayi melibatkan pengamal perubatan di negara ini yang dilaporkan dalam program televisyen satelit Al Jazeera's 101 East.

"Lebih banyak doktor perubatan akan disiasat berkaitan dengan peranan yang dimainkan di dalam sindiket. Kami ingin menjejaki hingga ke dasar isu ini dan mengenal pasti mereka yang terlibat dan mengambil tindakan segera," kata menterinya Datuk Seri Dr S.Subramaniam kepada wartawan selepas melancarkan Pelan Tindakan Belia India Malaysia di sini, Jumaat.

"Sejauh mana yang kami bimbangkan, kami perlu menyiasatnya secara menyeluruh sebelum mengambil tindakan, kerana itulah pentingnya bekerjasama dengan pihak polis," katanya.

Sementara itu, apabila diminta mengulas perkembangan terkini pasukan siasatan khas yang ditubuhkan kementeriannya, Dr Subramaniam berkata siasatan masih lagi berjalan dan hasil penemuannya akan diumumkan nanti.

"Apabila siasatan selesai, kami akan mengumumkannya secepat mungkin,"katanya.-Bernama

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan