Najib Tiba Di Tokyo Untuk Lawatan Kerja - Berita Semasa | mStar

Najib Tiba Di Tokyo Untuk Lawatan Kerja

Diterbitkan: Selasa, 15 November 2016 8:48 AM

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak disambut oleh pegawai-pegawai kedutaan sewaktu tiba di hotel penginapan di sini pada Selasa, untuk lawatan kerja tiga hari di Jepun bagi meningkatkan lagi hubungan dua hala. -fotoBERNAMA

(Ubah saiz teks)

TOKYO: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tiba di sini pada Selasa untuk lawatan kerja tiga hari di Jepun bagi meningkatkan lagi hubungan dua hala.

Najib dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor, disambut oleh Duta Besar Malaysia di Jepun, Datuk Ahmad Izlan Idris dan para pegawai kedutaan sebaik tiba di sini kira-kira 7.30 pagi waktu tempatan (6.30 pagi waktu Malaysia).

Sepanjang lawatan ini, perdana menteri diiringi oleh dua menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim dan Datuk Seri Abdul Rahman Dahalan.

Najib dijadual mengadakan rundingan dengan Perdana Menteri Shinzo Abe sebelum menghadiri majlis jamuan malam di kediaman rasmi perdana menteri di Tokyo pada Rabu.

Perdana menteri juga akan menerima kunjungan hormat Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Pertubuhan Perdagangan Luar Jepun, Hiroyuki Ishige, dan anggota Persatuan Persahabatan Anggota Parlimen Jepun-Malaysia, untuk bertukar-tukar pandangan mengenai kerjasama dua hala dan isu-isu serantau.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan