Pakatan Harapan Perlu 'Belajar Kesilapan Lalu' - Berita Semasa | mStar

Pakatan Harapan Perlu 'Belajar Kesilapan Lalu'

Diterbitkan: Sabtu, 12 November 2016 2:35 PM

Salahuddin Ayub

(Ubah saiz teks)

SHAH ALAM: Pemimpin Pakatan Harapan perlu memastikan mereka belajar daripada kesilapan lalu dan mendengar suara rakyat, kata Timbalan Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), Salahuddin Ayub.

"Kita perlu ingat apa yang telah menyebabkan keruntuhan Pakatan Rakyat, jika tidak ia akan merosakkan masa depan kita. Kita perlu ingat apa yang akan menyebabkan impian kita dapat musnahkan.


"Kita mesti belajar dari masa lalu, siapa kawan dan siapa lawan kita. Jangan lupa siapa musuh kita. Jangan keliru.

"Jangan biarkan musuh menjadi kawan," katanya ketika berucap pada konvensyen Pakatan Harapan, Sabtu.

Katanya, cara terbaik untuk pembangkang mencapai kemenangan dalam pilihan raya umum akan datang adalah dengan memberi tumpuan untuk memenangi hati rakyat.

"Kita perlu tahu apa yang rakyat mahu. Beri mereka apa yang mereka mahu, kerana apa yang penting ialah apa yang rakyat mahukan.

"Jika kita tidak mendengar suara mereka, kita akan kalah," katanya.

Setiausaha Agung Pakatan Harapan Datuk Saifuddin Abdullah berkata, pembangkang perlu bersatu untuk memastikan pertandingan satu lawan satu dengan Barisan Nasional pada pilihan raya umum akan datang.

Konvensyen yang diadakan di Pusat Konvensyen Ideal sini, menyaksikan kehadiran penyokong dari rakan-rakan gabungan Pakatan Harapan PKR, DAP dan Amanah.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan