PM Naiki Kereta Api Berkelajuan Tinggi Ke Tianjin - Berita Semasa | mStar

PM Naiki Kereta Api Berkelajuan Tinggi Ke Tianjin

Diterbitkan: Khamis, 3 November 2016 11:16 AM

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak diberi taklimat mengenai operasi keretapi laju (HSR) dari Beijing ketika lawatan separuh hari ke Tianjin, sebuah bandar pelabuhan utama di timur laut China. Najib bersama rombongannya menaiki kereta api berkelajuan tinggi itu yang hanya mengambil masa 30 minit ke Tianjin sejauh 138.6km, berbanding menggunakan kenderaan yang mengambil masa hampir dua jam.

(Ubah saiz teks)

TIANJIN: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada Khamis mengadakan lawatan separuh hari ke Tianjin, sebuah bandar pelabuhan utama di timur laut China.

Beliau bersama rombongannya menaiki kereta api berkelajuan tinggi (HSR) dari Beijing yang hanya mengambil masa 30 minit ke Tianjin sejauh 138.6km, berbanding perjalanan menaiki kenderaan yang mengambil masa hampir dua jam.

Ketibaan Najib disambut Naib Datuk Bandar Kerajaan Perbandaran Tianjin, Zhao Haishan.

Najib akan menyaksikan acara menandatangani Perjanjian Operasi untuk projek penyahgaraman air laut dan pembuatan garam antara syarikat Xianda dari Malaysia dengan Suruhanjaya Pembangunan Kawasan Ekonomi-Teknologi Tianjin. - BERNAMA

Tags / Kata Kunci: Tianjin , Najib Tun Razak
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan