Pusat Media PRK Kuala Kangsar Sedia Makanan Berbuka, Sahur - Berita Semasa | mStar

Pusat Media PRK Kuala Kangsar Sedia Makanan Berbuka, Sahur

Diterbitkan: Jumaat, 27 Mei 2016 3:26 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA KANGSAR: Pusat media bagi pilihan raya kecil (PRK) Kuala Kangsar akan menyediakan makanan berbuka puasa, moreh dan sahur untuk petugas media yang terlibat sepanjang PRK itu.

Pengarah Jabatan Penerangan Perak Razali Kidam berkata pusat media itu yang terletak di Hotel Ezi Inn, Jalan Tun Razak di sini akan mula dibuka kepada petugas media mulai 1 Jun depan sehingga 20 Jun.

"Tiga khemah besar akan dibuka di perkarangan hotel untuk kemudahan petugas media menikmati jamuan buka puasa, moreh dan bersahur.

"Pusat media ini akan dikendalikan oleh Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia dan dibuka dari pukul 8 pagi sehingga semua petugas media selesai menjalankan tugas," katanya ketika kepada Bernama di sini, Jumaat.

Razali berkata selain menyedia dan menyalurkan pelbagai maklumat berkaitan liputan media sepanjang kempen PRK itu yang akan bermula pada 5 Jun ini, pusat tersebut juga mempunyai pelbagai kemudahan kepada para petugas.

Katanya, antara kemudahan yang disediakan di pusat media itu adalah komputer dengan kemudahan Internet, jalur lebar, mesin fotostat, faks, pencetak dan mampu memuatkan kira-kira 30 hingga 40 petugas dalam satu-satu masa.

"Walaupun ruang pusat media ini agak kecil, namun kedudukannya berdekatan dengan pusat penamaan calon dan pusat penjumlahan rasmi undi di Dewan Jubli Perak Kuala Kangsar," katanya.

PRK Kuala Kangsar diadakan berikutan kematian anggota Parlimennya Datuk Wan Mohammad Khair-il Anuar Wan Ahmad dalam nahas helikopter di Sebuyau, Sarawak, 5 Mei lepas.

Turut terkorban ialah anggota Parlimen Sungai Besar, Selangor yang juga Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Datuk Noriah Kasnon.

Suruhanjaya Pilihan Raya menetapkan PRK Parlimen Kuala Kangsar dan Sungai Besar diadakan serentak pada 18 Jun, manakala penamaan calon pada 5 Jun.-- Bernamaiklan

Kolumnis

iklan

Iklan