Balu Ahli Parlimen Kuala Kangsar Sebak Terima Plak Nama Suami - Berita Semasa | mStar

Balu Ahli Parlimen Kuala Kangsar Sebak Terima Plak Nama Suami

Diterbitkan: Rabu, 18 Mei 2016 11:40 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: "Saya akan simpan ini, dia berkhidmat untuk negara," itu kata-kata Datin Mastura Yazid, balu Anggota Parlimen Kuala Kangsar sebaik menerima plak nama suaminya, Datuk Wan Mohd Khair-il Anuar Wan Ahmad di Dewan Rakyat.

Beliau yang terus memeluk plak berkenaan sambil menangis, sehingga mewujudkan suasana pilu dalam kalangan anggota Parlimen yang hadir pada majlis penyerahan plak itu oleh Pengerusi Majlis Ahli Parlimen Barisan Nasional (BNBBC) Tan Sri Shahrir Abdul Samad di dewan persidangan.

Mastura serta keempat-empat anaknya dibawa melihat tempat duduk Allahyarham di Dewan Rakyat sempena Majlis Tahlil dan Yassin yang dianjurkan BNBBC di Bangunan Parlimen di sini, Rabu.

Ia diadakan bagi memperingati Allahyarham Wan Mohd Khair-il Anuar dan Allahyarham Datuk Noriah Kasnon yang merupakan Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi serta Anggota Parlimen Sungai Besar yang terkorban dalam nahas helikopter di Sebuyau, Sarawak pada 5 Mei lalu.

Majlis itu juga bagi mendoakan kesihatan Anggota Parlimen Jelebu, Datuk Zainudin Ismail yang dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) selepas pengsan di rumahnya di Kuala Klawang, Negeri Sembilan, 13 Mei lepas.

Turut hadir pada pada majlis itu ialah Timbalan Yang Dipertua Dewan RakyatDatuk Ismail Mohamed Said, Setiausaha Dewan Rakyat Datuk Rosmee Hamzah dan anggota Dewan Rakyat yang lain.

Dalam nahas helikopter itu, turut terkorban ialah suami Noriah, Asmuni Abdullah; pengawal peribadi Noriah, Ahmad Sobri Harun; Ketua Setiausaha Kementerian Perusahaan, Perladangan dan Komoditi Datuk Dr Sundaran Annamalai dan juruterbang warga Filipina, Kapten Rudolf Rex Ragas.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan