Rahman Dahlan, LGE Setuju Debat Terbuka Isu Taman Manggis - Berita Semasa | mStar

Rahman Dahlan, LGE Setuju Debat Terbuka Isu Taman Manggis

Diterbitkan: Jumaat, 8 April 2016 8:00 AM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Debat terbuka mengenai isu Taman Manggis antara Datuk Abdul Rahman Dahlan dan Lim Guan Eng akan diadakan dalam masa terdekat.

Menerusi Twitternya, Abdul Rahman yang juga Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan berkata beliau akan menghubungi Lim yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang untuk memaklumakan butiran lanjut mengenai debat itu.

"Saya mengalu-alukan debat terbuka mengenai isu Taman Manggis. Pegawai saya akan menghubungi pihak anda untuk menyelaraskan segala butiran mengenainya," kata Abdul Rahman menerusi @mpkotabelud pada malam Khamis.

Abdul Rahman yang juga Pengarah Komunikasi Strategik Barisan Nasional (BN) berkata debat itu akan membolehkan rakyat Pulau Pinang mengetahui fakta dan kebenaran mengenai skandal Taman Manggis.

Lim memberi reaksi balas sejam kemudian.

"Semasa debat nanti, tunjukkan bahawa syer pemilikan tidak berubah, bukti bahawa RM70.6 juta dibayar dan nama pembeli baru. Terus kepada fakta," kata Lim menerusi Twitternya @cmlimguaneng.

Sementara itu, Lim turut memberitahu Abdul Rahman supaya menghubungi Ahli Parlimen Seremban Anthony Loke yang diamanahkan dengan tanggungjawab berkaitan debat terbuka ini.
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan