Kertas Siasatan Kandungan Akuan Berkanun Phang Siap - Berita Semasa | mStar

Kertas Siasatan Kandungan Akuan Berkanun Phang Siap

Diterbitkan: Sabtu, 2 April 2016 6:49 PM

Phang meninggalkan Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut pada Jumaat selepas memberi keterangan berkenaan penjualan banglo kepada Guan Eng. Foto: Oriental Daily.

(Ubah saiz teks)

GEORGE TOWN: Polis telah melengkapkan kertas siasatan berhubung kandungan akuan berkanun (SD) Phang Li Koon, bekas pemilik banglo di Jalan Pinhorn, di sini yang menjual kediaman itu kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dengan harga RM2.8 juta.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, ACP Mior Faridalatrash Wahid berkata kertas siasatan itu akan diserah kepada Pejabat Peguam Negara minggu depan untuk arahan selanjutnya.

"Polis telah tubuhkan sebuah pasukan khas dari Bukit Aman untuk menyiasat kes itu dan kami percaya siasatan kes membabitkan kandungan akuan berkanun ahli perniagaan wanita itu yang didakwa mempunyai maklumat palsu itu telah selesai.

"Kami telah merekod keterangan 10 orang termasuk wanita itu dan Pesuruhjaya Sumpah bagi membantu siasatan. " katanya kepada pemberita di sini pada Sabtu.

Pada Jumaat, polis mengambil keterangan Pang, 39, di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Timur Laut berhubung pembelian banglo dua tingkat itu oleh Lim pada harga di bawah nilai pasaran semasa.-Bernama

Tags / Kata Kunci: Lim Guan Eng , Banglo , Phang Li Koon
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan