Dua Taman Di Medan Imbi Dinaik Taraf - Berita Semasa | mStar

Dua Taman Di Medan Imbi Dinaik Taraf

Diterbitkan: Khamis, 17 Mac 2016 9:54 PM

Mohd Najib diberi taklimat oleh Lee mengenai "Signature Park Programme".

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Bagi menggalakkan gaya hidup sihat dan menambah kawasan hijau dalam landskap ibu negara, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan Think City Sdn Bhd menaik taraf dua taman di Medan Imbi baru-baru ini.

Inisiatif dikenali sebagai "Signature Park Programme" ini bertujuan mewujudkan lebih banyak kawasan taman di pusat bandar Kuala Lumpur, bermula dengan dua taman itu yang dikenali sebagai "Unitree" dan "Park and Play".

Pengarah Kuala Lumpur Think City Lee Jia Ping berkata, Kuala Lumpur memiliki banyak taman seluas kurang satu ekar yang berpotensi untuk dinaik taraf.

"Kami berharap, melalui bantuan masyarakat, tempat awam ini akan menjadi sebahagian penting daripada identiti Kuala Lumpur.

"Matlamat kami ialah untuk mewujudkan suasana ceria di kawasan berkenaan, di samping memahami cabaran yang dihadapi masyarakat," katanya dalam kenyataan pada Khamis.

Pengarah eksekutif (Perancangan) DBKL Datuk Mohd Najib Mohd berkata langkah menaik taraf dua taman itu sejajar dengan matlamat DBKL untuk mengindahkan lagi ibu negara.

"Unitree" direka bentuk bagi tujuan rekreasi dan meditatif, manakala "Park and Play" pula ialah untuk masyarakat tempatan meneroka kawasan taman sambil berjalan kaki, berjoging, berbasikal dan bermain skating, sekali gus menggalakkan amalan gaya hidup sihat.

   

iklan

Video

Khamis, 12 Julai 2018 1:05 PM

Lempang pelajar ikut suka hati

Selasa, 10 Julai 2018 6:39 PM

Nak 'gugur jantung' tengok pakcik ini memandu

Selasa, 10 Julai 2018 3:06 PM

Pengasuh pijak, hempas anak jagaan

Isnin, 9 Julai 2018 5:30 PM

Ragam si meow & bola!

Jumaat, 6 Julai 2018 5:39 PM

Tak sanggup tengok mayat mangsa kemalangan

Jumaat, 6 Julai 2018 12:48 PM

Durian buah untuk orang kaya?

Khamis, 5 Julai 2018 7:02 PM

Ngeri! Nampak kaki dalam beg baju

Kolumnis

iklan

Iklan