Azmin Nafi PKR Sedia Kerjasama Dengan Najib - Berita Semasa | mStar

Azmin Nafi PKR Sedia Kerjasama Dengan Najib

Diterbitkan: Isnin, 14 Mac 2016 2:46 PM

Datuk Seri Mohamed Azmin Ali

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Parti Keadilan Rakyat (PKR) tidak pernah menyatakan bahawa mereka bersedia untuk bekerjasama dengan perdana menteri, kata Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

Bercakap kepada pemberita di Parlimen pada Isnin, timbalan presiden parti itu berkata beliau telah meminta penjelasan daripada Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mengenai isu itu.

"Saya minta penjelasan dengan Datuk Seri Dr Wan Azizah hari ini, apa yang dikatakan semalam ialah Keadilan bersedia untuk bekerjasama dengan sesiapa yang komited untuk melakukan perubahan.

"Tiada nama yang dinyatakan," katanya tegas.

Apabila wartawan cuba untuk menjelaskan kenyataan itu dengan Dr Wan Azizah, beliau enggan mengulas lanjut dan berlalu pergi.

Pada Ahad, Dr Wan Azizah berkata, beliau bersedia untuk bekerjasama dengan perdana menteri untuk menyelamatkan Malaysia tetapi diengan syarat-syarat tertentu.

"Kami tidak boleh bekerjasama jika berbuat perkara yang akan membawa kerugian kepada negara dan rakyat malaysia," katanya kepada pemberita selepas menghadiri satu seminar mengenai pemerkasaan wanita.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan