PM Yakin Kemampuan Ahmad Bashah Majukan Kedah - Berita Semasa | mStar

PM Yakin Kemampuan Ahmad Bashah Majukan Kedah

Diterbitkan: Jumaat, 5 Februari 2016 1:37 PM

Ahmad Bashah ketika majlis angkat sumpah jawatan Menteri Besar Kedah di Istana Anak Bukit, Khamis.

(Ubah saiz teks)

KULIM: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yakin Menteri Besar Kedah yang baharu, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah mempunyai kemampuan untuk membawa Kedah menjadi lebih maju.

Katanya, beliau juga percaya Ahmad Bashah mampu menjalankan tugasnya dengan berkesan supaya rakyat mendapat lebih rezeki selain menjaga kebajikan seluruh rakyat.

"Saya dan rakan-rakan (dalam kerajaan Persekutuan) ucapkan tahniah kepada Ahmad Bashah sebagai Menteri Besar yang baharu, dan selamat bertugas," katanya pada awal ucapannya ketika merasmikan Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) Paya Besar, Lunas di sini, Jumaat.

Selain Ahmad Bashah, turut hadir pada majlis itu Menteri Pendidikan Datuk Seri Mahdzir Khalid, Menteri Kesihatan yang juga Presiden MIC Datuk Seri Dr S. Subramaniam dan Timbalan Menteri Pendidikan Datuk P. Kamalanathan.

Semalam, Ahmad Bashah, 66, yang merupakan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bakar Bata, mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Kedah ke-12 di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

Beliau menggantikan Datuk Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir yang meletakkan jawatan dua hari lepas.-- Bernama


   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan