Tolak Mukhriz: Pemuda Umno Kedah Persoal Sikap Maznah - Berita Semasa | mStar

Tolak Mukhriz: Pemuda Umno Kedah Persoal Sikap Maznah

Diterbitkan: Khamis, 21 Januari 2016 4:44 PM

Maznah (depan hujung kanan) pada sidang media Umno Kedah untuk menolak kepimpinan Mukhriz sebagai Menteri Besar, Rabu.

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Sikap Ketua Wanita Umno Kedah, Datuk Maznah Hamid yang seolah-olah tidak tetap pendirian berhubung krisis kepimpinan Datuk Seri Mukhriz Mahathir sebagai Menteri Besar dipersoalkan, malahan dianggap pelik.

Ketua Pemuda Umno Kedah, Datuk Shaiful Hazizy Zainol Abidin berkata, sepatutnya tiada kekeliruan yang sepatutnya berlaku kerana kesemua 14 pemimpin bahagian dan ketua sayap parti yang hadir pada sidang media Umno negeri pada Rabu sudah dimaklumkan mengenai isu berkenaan.

Justeru Shaiful Hazizy berkata, isu kononnya mereka yang hadir termasuk Maznah sendiri tidak tahu pendirian Umno Kedah yang hilang keyakinan terhadap kepimpinan Mukhriz adalah sesuatu yang 'pelik'.

"Saya pun pelik kenapa Datuk Maznah kata dia tak tau. Sedangkan kami yang lain sememangnya sudah tahu tujuan sidang media itu diadakan.

"Saya sendiri tak faham kenapa beliau boleh buat kenyataan yang mengelirukan sedangkan Datuk Maznah sendiri duduk di barisan depan semalam," katanya kepada mStar Online pada Khamis.

Beliau berkata demikian bagi mengulas mengenai kenyataan Maznah yang juga Ketua Wanita Umno Bahagian Jerlun bahawa kehadirannya pada sidang media tersebut tidak bermaksud bersetuju dengan pendirian untuk menggulingkan Mukhriz.

Maznah, seperti yang dilaporkan sebuah portal berita berkata, kehadirannya sekadar untuk mengetahui mengenai perkembangan parti khususnya di Kedah.

Selain itu Shaiful Hazizy berkata, sikap Maznah berhubung perkara berkenaan mungkin didorong oleh sebab-sebab tertentu.

"Mungkin beliau dapat tekanan daripada mana-mana pihak. Lagi pula beliau adalah Ketua Wanita Umno Jerlun yang diketuai Datuk Seri Mukhriz.

"Mungkin ada sebab-sebab tertentu kekeliruan ini timbul," katanya.

Tags / Kata Kunci: Shaiful Hazizy Zainol , Umno , Maznah Hamid
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan