Penyokong Hadir Nyatakan Sokongan Kepada Mukhriz Di Luar Ibu Pejabat Umno Kedah - Berita Semasa | mStar

Penyokong Hadir Nyatakan Sokongan Kepada Mukhriz Di Luar Ibu Pejabat Umno Kedah

Diterbitkan: Rabu, 20 Januari 2016 10:17 PM

(Ubah saiz teks)

ALOR SETAR: Sekumpulan besar penyokong Menteri Besar Kedah Datuk Seri Mukhriz Mahathir hadir di Bangunan Bangunan Tunku yang menempatkan ibu pejabat Umno Kedah bagi menyatakan sokongan kepada pemimpin mereka.

Setakat pukul 9 malam, orang ramai berkumpul di luar bangunan sambil melaungkan dan memaparkan sepanduk menyokong Mukhriz.

Mukhriz tiba di perhimpunan tersebut kira-kira pukul 9.30 malam.

Antara penyokong beliau adalah seorang perunding bersara, Aminuddin Azizan, 58 yang merasakan Mukhriz perlu kekal tanpa diganggu.

"Saya sudah empat kali mengundi pada pilihan raya umum di sini dan banyak yang saya telah lihat.

"Saya bukan ahli Umno tetapi saya merasakan bahawa Mukhriz membuat kebaikan untuk semua dan mengambil berat terhadap rakyat di semua peringkat umur dan status.

"Saya percaya ada agenda untuk menggulingkan Mukhriz."

Kerani pejabat Lee Hsueh Yi, 22, juga hadir setelah mendapat tahu tentang perhimpunan itu di media sosial.

"Mukhriz adalah seorang yang perlu dihormati kerana bukan mudah untuk mencari seorang pemimpin yang menghormati orang tua dan bercampur dengan generasi muda.

"Dia telah banyak membawa pembangunan ke negeri ini dan saya berharap bahawa dia akan terus berkhidmat," katanya.

Terdahulu beberapa anggota kepimpinan Umno Kedah dan wakil rakyat berkumpul untuk mengadakan sidang akhbar menyatakan kehilangan keyakinan mereka terhadap kepimpinan Mukhriz.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kedah Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah berkata ini terdapat beberapa sebab yang membawa kepada kehilangan kepercayaan itu termasuk dakwaan ketidakupayaan Mukhriz untuk menyatukan kepimpinan parti dan jentera di semua peringkat di negeri ini.

Mukhriz telah Menteri Besar Kedah sejak 2013.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan