Video 'Kuda Putih' Polis Trafik Jadi Viral

Diterbitkan: Ahad, 29 November 2015 2:35 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Tanpa mengira hujan atau panas, tugas setiap anggota polis trafik tetap dilaksanakan dengan sebaik mungkin.

Video menggunakan kamera GoPro yang dirakamkan polis trafik yang sedang bertugas pada Sidang Kemuncak Asean Ke-27 kini menjadi viral di media sosial.

Video bertajuk "Kuda Putih Dalam Hujan" dimuatnaik menerusi Facebook Friends of PDRM pada Khamis dan hingga kini ditonton 74,645 kali.

Kamera GoPro yang diletakkan pada helmet anggota polis berkenaan merakamkan pasukan peronda itu mengiringi pemimpin Asean ke destinasi mereka ketika hujan.

Rakaman durasi 1.28 minit itu memberi penghargaan kepada pengguna Facebook, Khayrol Nizzam yang dipercayai anggota polis trafik yang merakamkannya.

Maklum balas kepada video itu sungguh positif dengan pengguna Facebook memuji tugas anggota polis trafik.

Pengguna Facebook, Abam Pejoi mengucapkan tahniah kepada anggota polis yang bertugas sepanjang sidang kemuncak itu dan berharap mereka yang cedera akan segera sembuh.

Zulfadzli Ridzuan memuatnaik: Dalam hujan boleh macam ni punya laju, berani betul polis ni. Kalau aku ride dalam hujan laju macam ni, mau kempis jantung aku, takut tergolek. Tengok video pun dah seram. 


iklan

Video

Ahad, 19 November 2017 9:00 AM

#akuStar: Cikgu Meera - Oh Sayangku

Jumaat, 17 November 2017 4:25 PM

Tokan Kantoi Bungkus Dadah Dalam Plastik Teh

Jumaat, 17 November 2017 2:00 PM

Pesawat Dedah Punca Menyepi

Jumaat, 17 November 2017 9:00 AM

#akuStar: Hyper Act - Kasih

Khamis, 16 November 2017 2:00 PM

“Kalaulah Diberi Watak Utama...” - Riz Amin

Khamis, 16 November 2017 9:05 AM

Tak Tipu! Rawang Bypass Memang Gayat

Khamis, 16 November 2017 9:00 AM

Sufi Tak Mampu Tolak Haqiem Rusli

Rabu, 15 November 2017 9:00 AM

Bakat Mafarikha Tersia-sia Enam Tahun

Selasa, 14 November 2017 2:00 PM

Nasi Kandar 3 Jam!

Kolumnis

iklan

Iklan