Pakatan Harapan Gagal Bersatu Akan Sebabkan Kalah Pilihan Raya - Azmin - Berita Semasa | mStar

Pakatan Harapan Gagal Bersatu Akan Sebabkan Kalah Pilihan Raya - Azmin

Diterbitkan: Sabtu, 28 November 2015 3:29 PM

Azmin Ali.

(Ubah saiz teks)

SHAH ALAM: Pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) memberitahu bahawa kegagalan Pakatan Harapan untuk bersatu akan menyebabkan kekalahan mereka dalam pilihan raya akan datang.

Timbalan presiden parti, Azmin Ali berkata, hanya satu jalan sahaja untuk mereka memenangi pilihan raya negeri Sarawak atau pilihan raya umum akan datang dengan mengekalkan persaingan satu lawan satu.

"Jika kita mempunyai persaingan tiga penjuru dengan Barisan Nasional, kita hanya memberikan kemenangan kepada mereka.

"Prinsip ini mudah, yang mana mengekalkan persaingan satu lawan satu, maka semua orang dapat melakukan yang terbaik bagi memastikan hanya satu sahaja jalan untuk bersaing dalam pilihan raya," katanya pada sidang media sempena Kongres PKR di sini, Sabtu.

Beliau berkata, DAP, PAS dan Parti Amanah Negara (Amanah) telah menunjukkan minat mereka dalam pilihan raya negeri Sarawak.

"Apa yang kita perlu lakukan ialah dengan menyelesaikannya dan mencapai kata sepakat mengenai bagaimana kita menangani hal ini," katanya.

Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar dalam sidang media yang sama memberitahu bahawa terdapat konsensus umum untuk Ketua Setiausaha Sekretariat Pakatan Harapan, Datuk Saifuddin Abdullah untuk menguruskan rundingan antara parti.

Tags / Kata Kunci: Pakatan Harapan , PKR , Azmin Ali

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan