Rakyat Mahu Jawapan Memuaskan - Dr Subra - Berita Semasa | mStar

Rakyat Mahu Jawapan Memuaskan - Dr Subra

Diterbitkan: Ahad, 18 Oktober 2015 3:30 PM

S Subramaniam

Datuk Seri Dr S. Subramaniam

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Barisan Nasional (BN) sedang berdepan cabaran paling sukar lagi, jadi pemimpin mesti memberi jawapan memuaskan kepada soalan-soalan rakyat untuk kekal relevan, kata Datuk Seri Dr S. Subramaniam.

"Barisan berdepan dengan cabaran di dalam dan di luar parti, manakala MIC sedang berjuang melawan konflik dalaman.

"Rakyat mempunyai banyak soalan, dan adalah penting jawapan yang diberikan boleh diterima oleh pemikir rasional," kata Presiden MIC pada pembukaan konvensyen sayap parti itu, Ahad.

Mengenai dakwaan sesetengah pihak bahawa kedudukan orang Melayu sedang diancam, Dr Subramaniam berkata, tidak ada sebab untuk masyarakat berasa sedemikian rupa, menegaskan bahawa orang Melayu adalah majoriti dalam kerajaan, perkhidmatan awam dan tentera.

Beliau juga memerhatikan bahawa rakyat Malaysia pada masa kini, terutamanya warga kota, telah banyak dipengaruhi oleh media sosial, dan ini menunjukkan keperluan untuk mengubah sikap dan minda.

"Salah satu cabaran terbesar kita ialah menangani aspirasi masyarakat masing-masing yang diwakili oleh pihak yang berbeza dalam BN.

"Bagi MIC, masyarakat India berasa ketinggalan dalam pembangunan negara, dan berusaha untuk menjadi relevan," katanya, sambil menambah parti itu adalah '110 peratus' di belakang Perdana Menteri dan kepimpinan beliau.
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan