Raja Perlis Pengerusikan Mesyuarat Majlis Raja-Raja Ke-239 - Berita Semasa | mStar

Raja Perlis Pengerusikan Mesyuarat Majlis Raja-Raja Ke-239

Diterbitkan: Rabu, 7 Oktober 2015 1:04 PM

Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail (dua, kiri) dan Raja Muda, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail (kiri) memberikan tabik hormat pada perbarisan kehormatan pada Majlis Sambutan Ulang Tahun Keputeraan Tuanku Raja Perlis yang ke-70 di Istana Arau, Perlis pada Jumaat. Berangkat sama Raja Perempuan Tuanku Tengku Fauziah Abdul Rashid (dua, kanan) dan Raja Puan Muda, Tuanku Lailatul Shahreen Akashah Khalil (kanan).-Foto BERNAMA

Tuanku Syed Sirajuddin (dua dari kiri) mempengerusikan mesyuarat Majlis Raja-Raja di Istana Negara, Rabu. Gambar Hiasan.

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail mempengerusikan Mesyuarat Majlis Raja-Raja Ke-239 di Istana Negara di sini, Rabu.

Mesyuarat Majlis Raja-Raja itu dihadiri semua raja Melayu kecuali Johor yang diwakili Tunku Laksamana Johor, Tunku Abdul Jalil Sultan Ibrahim manakala Pahang diwakili Tengku Mahkota Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah.

Dalam mesyuarat yang bermula 11 pagi itu, raja-raja Melayu diiringi menteri besar masing-masing kecuali Kelantan yang diwakili Timbalan Menteri Besar Datuk Mohd Amar Nik Abdullah.

Kesemua Yang Dipertua Negeri Melaka, Pulau Pinang, Sabah dan Sarawak turut hadir ke mesyuarat berkenaan dengan diiringi ketua menteri masing-masing.-- Bernama


   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan