Jabatan Kesihatan Siasat Gambar Selfie Doktor Dengan Ibu Bersalin - Berita Semasa | mStar

Jabatan Kesihatan Siasat Gambar Selfie Doktor Dengan Ibu Bersalin

Diterbitkan: Isnin, 24 Ogos 2015 4:03 PM

Gambar yang diambil dari laman Facebook Kumpulan Kerabu Bersuara menunjukkan seorang doktor berselfie bersama seorang pesakit di dalam dewan bedah.

(Ubah saiz teks)

JOHOR BARU: Jabatan Kesihatan negeri sedang menyiasat aduan mengenai seorang doktor yang didakwa berselfie bersama seorang pesakit dalam posisi bersalin sehingga menampakkan alat kemaluan wanita tersebut dan menjadi viral di laman media sosial.

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Alam Sekitar, Datuk Ayub Rahmat berkata jabatan itu sudah memulakan siasatan berhubung perkara tersebut.

"Kami sudah mengenal pasti doktor dan hospital terbabit. Siasatan sedang dijalankan dan kami akan memutuskan tindakan yang akan diambil selepas ini," katanya kepada The Star.

Beliau mengingatkan pengamal perubatan supaya tidak menyalahgunakan teknologi semasa menjalankan profesionalisme mereka.

Doktor tersebut dipercayai berusia dalam lingkungan 20-an dikritik di atas tindakannya yang tidak menghormati privasi pesakit.

Difahamkan doktor tersebut berkhidmat sebagai pegawai perubatan di hospital berdekatan Taman Mount Austin di sini sejak tiga tahun lalu.

Dia terkenal dengan sikap suka berselfie ketika sedang bekerja di dewan bedah.


Tags / Kata Kunci: selfie , doktor
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan