18 AJK PAS Kelana Jaya Letak Jawatan - Berita Semasa | mStar

18 AJK PAS Kelana Jaya Letak Jawatan

Diterbitkan: Ahad, 23 Ogos 2015 3:43 PM

Pengerusi Harapan Baru Selangor, Izham Hashim (tengah) mengadakan sidang media mengenai peletakan jawatan sebagai Ahli Jawatankuasa (AJK) Dewan-Dewan PAS serta pimpinan Cawangan-Cawangan di dalam PAS kawasan Kelana Jaya di Glenmarie Shah Alam, Ahad. -fotoBERNAMA

(Ubah saiz teks)

SHAH ALAM: Seramai 18 orang Anggota Jawatan Kuasa (AJK) PAS kawasan Kelana Jaya yang dipimpin Yang Dipertuanya Izham Hashim meletak jawatan mulai Ahad bagi menyertai Gerakan Harapan Baru (GHB).

Termasuk yang berbuat demikian ialah Timbalan Yang Dipertua Omar Ahmad, Naib Yang Dipertua Muzammil Hafiz dan tujuh orang Ketua Cawangan.

Izham berkata jumlah tersebut melibatkan lebih dua pertiga daripada keseluruhan AJK PAS Kelana Jaya dan mereka menyerahkan kepada pimpinan PAS Pusat untuk mengambil alih pentadbiran seterusnya di kawasan berkenaan.

"Peletakan jawatan ini secara keseluruhan melibatkan 87 pimpinan di pelbagai peringkat di kawasan Kelana Jaya dan ia bertepatan dengan masa dan waktu untuk kami menjayakan dan bersama dalam mendokong cita-cita murni melalui usaha politik Islam yang lebih kami yakini yang bersifat inklusif, progresif dan sejagat yang merentasi kaum, agama dan budaya," katanya dalam sidang akhbar di sini, Ahad.

Sementara itu Timbalan Yang Dipertua PAS kawasan Subang, Roslan Abu Bakar dalam sidang akhbar yang sama berkata beliau turut meletak jawatan bersama tiga AJK Dewan Muslimat.

Sebelum ini beberapa pemimpin PAS kawasan Shah Alam, Kota Raja, Klang dan Kapar juga telah meletak jawatan.

Tags / Kata Kunci: PAS , Kelana Jaya , letak jawatan , GHB
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan