Jentera BN Siap Sedia Hadapi PRK Permatang Pauh - Gerakan - Berita Semasa | mStar

Jentera BN Siap Sedia Hadapi PRK Permatang Pauh - Gerakan

Diterbitkan: Sabtu, 28 Februari 2015 12:02 AM

Teng Chang Yeow

Teng Chang Yeow.

(Ubah saiz teks)

GEORGE TOWN: Jentera Barisan Nasional (BN) negeri bersiap siaga menghadapi sebarang kemungkinan berlakunya pilihan raya kecil bagi kerusi Parlimen Permatang Pauh. 

Pengerusinya, Teng Chang Yeow berkata pendekatan baharu akan digunakan untuk memancing pengundi. 

"Pendekatan yang akan digunakan pastinya berbeza dengan sebelum ini. 

"Jentera di peringkat bahagian telah lama bergerak terutamanya oleh Umno," katanya ketika berucap pada majlis rumah terbuka sempena sambutan Tahun Baru Cina anjuran Parti Gerakan Pulau Pinang di Jalan Macalister. 

"Untuk kempen media baharu, kami telah mewujudkan pasukan khas yang akan menggunakan pendekatan baharu pada pilihan raya kecil kali ini," tambahnya. 

Rabu lalu, isteri Anwar Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, berserta anak-anaknya Nurul Nuha dan Nurul Izzah, telah memfailkan petisyen permohonan pengampunan Diraja kepada Istana Negara dan turut menghantar satu salinan kepada pejabat Yang Dipertua Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Berikutan petisyen yang dihantar itu, status Anwar sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh belum terlucut sehinggalah ia diputuskan oleh Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah.
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan