PKNS Teliti Bantahan Penduduk SS7 - Berita Semasa | mStar

PKNS Teliti Bantahan Penduduk SS7

Diterbitkan: Jumaat, 27 Februari 2015 11:46 AM

(Ubah saiz teks)

SHAH ALAM: Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) prihatin dengan bantahan yang dibuat oleh Gerakan Selamatkan Padang Rakyat Kelana Jaya (GSPR) ke atas perancangan pembangunan komersial di atas tapak padang PKNS SS7, Kelana Jaya.

Pengurus Perhubungan Awam PKNS, Ishak Hashim berkata, berikutan bantahan yang disuarakan oleh GSPR melalui satu sesi sidang media yang diadakan pada 25 Februari lalu, PKNS mengambil maklum berhubung perkara tersebut dan akan membawa isu berkenaan ke peringkat Kerajaan Negeri untuk tindakan selanjutnya.

Sebagai pemaju yang bertanggungjawab, kami akan sentiasa memastikan pembangunan yang dibangunkan adalah untuk kesejahteraan penduduk khususnya dan kepada rakyat Selangor amnya, katanya lagi.

Mengenai PKNS

PKNS ditubuhkan pada 1 Ogos 1964 di bawah Enakmen Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor, 1964, sebagai agensi untuk pembangunan peringkat negeri melalui pembahagian dan pemacuan pertumbuhan sosio ekonomi di Selangor, bertujuan untuk menggalakkan kestabilan, keharmonian dan keadilan sosial untuk mencapai visi negara. Sikap optimis ini direalisasikan melalui pembangunan pusat pertumbuhan baru, perumahan, perindustrian, perniagaan dan pelaburan.

Tags / Kata Kunci: Kelana Jaya
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan