Anugerah Perdana Maulidur Rasul Adalah "Khusnul Khotimah" - Syaikh Ismail - Berita Semasa | mStar

Anugerah Perdana Maulidur Rasul Adalah "Khusnul Khotimah" - Syaikh Ismail

Diterbitkan: Sabtu, 3 Januari 2015 3:16 PM

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menyampaikan Anugerah Perdana kepada Tan Sri Syaikh Ismail Muhammad sempena Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Kebangsaan Tahun 1436H/2015 di Masjid Putra, Putrajaya pada Sabtu.

(Ubah saiz teks)

PUTRAJAYA: Imam Besar Masjid Negara Tan Sri Syaikh Ismail Muhammad menyifatkan Anugerah Perdana Maulidur Rasul yang diterimanya pada Sabtu, sebagai "Khusnul Khotimah" atau suatu pengakhiran yang baik di sepanjang kariernya.

Menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke-71 semalam, Syaikh Ismail berkata anugerah itu akan dijadikan motivasi dalam meneruskan kariernya sebagai penjawat awam dan berkhidmat kepada masyarakat sebaik mungkin.

"Di usia sebegini dan hampir di penghujung karier saya sangat gembira dapat menerima anugerah sebegini," katanya kepada pemberita selepas Majlis Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Kebangsaan 1436H/2015M di Masjid Putra di sini.

Beliau yang telah berkhidmat sebagai Imam Besar di Masjid Negara sejak 2007 berkata anugerah itu juga dianggap sebagai rezeki dari Allah sekalipun bagi beliau ramai lagi calon yang lebih layak untuk menerimanya.

Syaikh Ismail membawa pulang wang tunai sebanyak RM50,000, trofi dan sijil penghargaan yang disampaikan oleh Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Turut menerima Anugerah Maulidur Rasul pada tahun ini ialah Anggota Jawatankuasa Syariah (Fatwa) Majlis Hal Ehwal Islam, Perak Datuk Saleh Mah

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan