Perlu Turap Semula Jalan Selepas Kerja Pembaikan - Tengku Adnan - Berita Semasa | mStar

Perlu Turap Semula Jalan Selepas Kerja Pembaikan - Tengku Adnan

Diterbitkan: Rabu, 10 Disember 2014 4:55 PM

(Ubah saiz teks)

PUTRAJAYA: Pihak yang melakukan kerja pembaikandan penyelenggaraan di jalan raya di sekitar Kuala Lumpur bertanggungjawab menurapkannya kembali supaya tidak membahayakan pengguna, kata Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Beliau berkata sesetengah pihak menuding jari kepada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) sebagai tidak bertanggungjawab terhadap masalah jalan berlubang di sekitar Kuala Lumpur.

"Kita dah beritahu kepada agensi-agensi tersebut, apabila dia gali dia mesti turap semula, kadang-kadang mereka biarkan," katanya, sambil menambah antara agensi yang terbabit ialah Tenaga Nasional, Telekom Malaysia dan Syarikat Bekalan Air Selangor.

Tengku Adnan mengulas tindakan gabungan pelbagai kelab permotoran negara yang dikenali sebagai Ikatan Silaturrahim Brotherhood menurap sendiri jalan berlubang di sekitar ibu kota kerana mendakwa pihak berkuasa tempatan enggan melaksanakan tugas tersebut.

Bercakap kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan beg sekolah kepada wakil-wakil daripada sekolah rendah di Putrajaya pada Rabu, beliau berkata gabungan itu telah dimaklumkan supaya tidak melakukan kerja-kerja penurapan jalan.

"Kita telah minta mereka tak payah lakukan dan kita akan laksanakan. Walau bagaimanapun dia nak buat, dia nak buat sensasi ... ada pihak yang 'spin' (putar-belit) seperti DBKL tidak buat kerja," katanya.

Tags / Kata Kunci: Turap jalan , Kuala Lumpur
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan