Sesi Bersama Media Bagi Laporan Ketua Audit Negara Diteruskan - KSN - Berita Semasa | mStar

Sesi Bersama Media Bagi Laporan Ketua Audit Negara Diteruskan - KSN

Diterbitkan: Rabu, 12 November 2014 3:09 PM

Ali Hamsa (kiri) berbincang sesuatu bersama Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Tan Sri Mohamad Zabidi Zainal (kanan) di Majlis Bersama Media Laporan Ketua Audit Negara 2013 di Auditorium Angkasapuri, Kuala Lumpur pada Rabu.-fotoBERNAMA

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Sesi bersama media yang menjadi platform bagi pengamal media mengajukan pelbagai soalan mengenai isu-isu yang ditimbulkan dalam Laporan Ketua Audit Negara dengan pihak pengurusan tertinggi kementerian-kementerian akan diteruskan.

Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa dalam ucapannya semasa merasmikan sesi tersebut yang diadakan di Angkasapuri di sini Rabu berkata usaha itu merupakan komitmen kerajaan dalam meningkatkan integriti perkhidmatan awam, dengan mentransformasikan kaedah pengurusan tindakan susulan ke atas Laporan Audit Negara.

Beliau menggesa ketua-ketua setiausaha kementerian supaya mengambil tindakan wajar untuk menegakkan integriti kementerian dan agensi masing-masing. 

"Kalau boleh, saya berharap tidak ada lagi teguran yang dibuat dalam Laporan Audit yang akan datang. Kita perlu berusaha untuk mengurangkannya," kata beliau.

Ini merupakan kali kedua sesi tersebut diadakan. Sesi pertama diadakan Jun lepas selepas Laporan Ketua Audit Negara 2013 Siri 2 dibentangkan di Dewan Rakyat.

Sesi tersebut dihadiri ketua-ketua setiausaha kementerian, ketua jabatan dan pegawai atasan agensi kerajaan. 

Ia memberi peluang kepada pengamal media yang mempunyai sebarang soalan berkenaan isu-isu yang dibangkitkan dalam Laporan Ketua Audit Negara untuk mengajukan soalan terus kepada pihak berkenaan.
Tags / Kata Kunci: laporan audit , KSN , Dr Ali Hamsa
   

iklan

Video

Selasa, 17 Julai 2018 6:18 PM

'Penyamun terbang' maut dalam kereta curi

Khamis, 12 Julai 2018 1:05 PM

Lempang pelajar ikut suka hati

Selasa, 10 Julai 2018 6:39 PM

Nak 'gugur jantung' tengok pakcik ini memandu

Selasa, 10 Julai 2018 3:06 PM

Pengasuh pijak, hempas anak jagaan

Isnin, 9 Julai 2018 5:30 PM

Ragam si meow & bola!

Jumaat, 6 Julai 2018 5:39 PM

Tak sanggup tengok mayat mangsa kemalangan

Jumaat, 6 Julai 2018 12:48 PM

Durian buah untuk orang kaya?

Kolumnis

iklan

Iklan